Valtiovarainministeriö selvitti, miten verotuksella voisi hillitä rikkaiden pakoa Suomesta: Veromallissa niin paljon ongelmia, ettei lakimuutoksiin ole syytä ryhtyä

Valtiovarainministeriö on julkistanut selvityksen siitä, miten verotuksella voitaisiin hillitä rikkaiden muuttamista ulkomaille verotussyistä. Selvityksen mukaan veromallissa on niin paljon ongelmia, ettei lainsäädännön muutoksiin ole aihetta ryhtyä.

Uusi maastapoistumisvero muun muassa monimutkaistaisi Suomen verojärjestelmää. Se myös vaikuttaisi verotuloihin lähinnä yksittäistapauksissa.

–  Veromallilla saattaisi olla haitallisia vaikutuksia Suomen kilpailukykyyn, kiinnostavuuteen sijoituskohteena, maahan- ja maastamuuttoon sekä taloudelliseen tehokkuuteen, selvityksessä päätellään.

Selvityksestä sovittiin hallitusohjelmassa. Sen mukaan selvitetään, onko mahdollista ottaa käyttöön veromallia, joka estää ulkomailla asuvien mutta Suomessa verovelvollisina olleiden myynteihin, lahjoihin ja perintöihin liittyvien verojen välttämisen.

Lue myös:

    Uusimmat