Mainos

Valtiovarainministeriö rikkoi tasa-arvolakia

Valtionvarainministeriö ja sen entinen ministeri Iiro Viinanen rikkoivat tasa-arvolakia valitessaan vuonna 1995 Postipankin hallintoneuvostoon uusiksi jäseniksi vain miehiä. Näin arvostelee eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja.

Lehtimajan mielestä valtioenemmistöiset yhtiöt ovat tasa-arvolain piirissä ja juuri nimitysten aikaan oli lakiin lisätty säännökset ns. kiintiöistä. Sekä ministeriö että ministeri ovat vedonneet vakiintuneeseen käytäntöön ja siihen, etteivät he voi mennä neuvomaan asiassa eduskuntaa. He ovat tehneet valinnat eduskuntaryhmien esitysten perusteella.

Tätä Lehtimaja pitää vastuun pakoiluna. Ministeriö olisi voinut itse kiinnittää kansanedustajien huomion siihen, että nämä nimittävät ehdokkaita tasa-arvolain mukaiset kiintiöt huomioon ottaen. Lieventävänä seikkana Lehtimaja pitää sitä, että tasa-arvolain muutos oli tullut voimaan vasta kuukautta ennen täydennysvaaleja, jolloin valittiin jäseniä Postipankin johtoelimeen erovuoroisten tilalle. Kömmähdystä voi myös pitää siirtymäkauteen kuuluvana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.