Mainos

Valtiovarainministeriö paransi Suomen talousennustetta: "Työllisyys ylitti odotukset"

2:01

Suomen talous jatkaa kasvua ennustettua nopeammin. Tätä selittää työllisyyden kasvu, joka on ollut erittäin voimakasta viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa.

Valtiovarainministeriö paransi ennustettaan Suomen taloustilanteesta. Ministeriö arvioi, että talous kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia, kun vielä syksyllä ennuste oli 2,1 prosenttia. Valtiovarainministeriön ylijohtajan Mikko Spolanderin mukaa hallituksen työllisyysasteen tavoite lähenee.

– Ensi vuonna työllisyysaste on noin 72 prosenttia. Sen jälkeen työllisyysaste kasvaa, päädytään 2020 vuoden alkuvuodesta 73 prosenttiin. Kyllä tässä vielä nousun varaa on, ja sen eteen täytyy tehdä toimia, jotka tehostaa työvoiman resurssin käyttöä taloudessa.

Yrittäjät ja ay-liike eri linjoilla

Yksi työllisyyttä lisäävistä toimista on hallituksen kehysriihessä tekemä päätös, joka helpottaa alle 20 työntekijän yrityksissä tehtäviä irtisanomisia.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan hallituksen toimet ovat saaneet kiitosta yrittäjiltä. 

– Optimistinen käsitys on, että tämä vaikuttaa merkittävällä tavalla työllisyyteen. Se toki edellyttää, että työvoimaa on tarjolla.

Ay-liike on puolestaan huolissaan siitä, että kehysriihipäätökset kasvattavat työelämän epävarmuutta ja heikentävät työntekijöiden suojaa.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan huoli on erityisen suuri alle 30-vuotiaiden nuorten kohdalla. 

– Heitä kohdellaan eri arvoisesti muihin ikäluokkiin verrattuna. Sen ei pitäisi olla Suomen perustuslain eikä kansainvälisten sopimusten mukaista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.