Lintilä: Hidastuva talouskasvu vaatii lisää toimia työllisyyden parantamiseksi – "Emme voi enää odottaa ensi kevääseen tai syksyyn"

Valtiovarainministeriön ennuste: työllisyysaste ei nouse 75 prosenttiin – tätä se tarkoittaa 10:23

Valtiovarainministeriö laskee hieman ennustettaan Suomen talouskasvusta. Uudessa talouskatsauksessa ministeriö ennakoi tälle vuodelle 1,5 prosentin kasvua. Lähivuosina kasvu hidastuu 1 prosentin tuntumaan.

Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan ennusteen lasku kertoo maailman talouden epävarmuudesta ja sen vaikeasta ennustettavuudesta.

– Suomi on vientivetoinen maa. Kauppasota, Brexit ja Saksan heikko taloustilanne alkavat kulminoitua Suomen talouteen. 

Lisää toimia työllisyyden parantamiseksi 

Lintilän mukaan tilanne on vakava, eikä se poista keskeistä tavoitetta tehdä entistä enemmän työllisyysasteen nostamiseksi. 

– Olemme nyt siinä vaiheessa, että vielä kaikki on mahdollista. Emme voi kuitenkaan enää odottaa ensi kevääseen tai syksyyn. Toimia ja jo voimassa olevaa lainsäädännön soveltamista tulee kehittää ja saada ihmisiä työn pariin.  

Lintilän mukaan tarvitsemme nyt ratkaisun kohtaanto-ongelmaan.  Elokuussa Suomessa oli mittaushistorian eniten avoimia työpaikkoja. 

– TE-keskuksissa tarvitaan työttömien ja työn yhdistämiseen johtavia toimia. Tällä ennusteella jäämme työllisyystavoitteen alle, mutta sen vuoksi hallitus tekee toimia. 

Lue myös:

    Uusimmat