Mainos

Valtio päätti myydä Fortumia

Valtio myy noin 9 prosenttia Fortumin osakekannasta. Osakkeita annetaan myös yleisömyyntiin. Valtion omistus laskee 70,7 prosentista 61 prosenttiin.

Valtio myy noin 9 prosenttia Fortumin osakekannasta. Osakkeita annetaan myös yleisömyyntiin. Valtion omistusosuus laskee kauppojen seurauksena 70,7 prosentista noin 61 prosenttiin.

Osakemyynti instituutiosijoittajille on tarkoitus aloittaa 3.6. ja yleisömyynti 4.6. Osakkeiden lopullinen myyntihinta on tarkoitus päättää 13.6.. Myytäväksi tarjottavien osakkeiden hinta on kaikille sijoittajille sama, kuitenkin niin että yleisömyynnissä enimmäishinta on 6,20 euroa osakkeelta. Yleisömyynnissä yksityishenkilölle tarjotaan lisäksi mahdollisuus saada jokaista ostettua 20 osaketta kohti veloituksetta yksi bonusosake kahdentoista kuukauden yhtäjaksoisen omistuksen jälkeen.

Myytäväksi suunnitellusta 77 miljoonasta osakkeesta on tarkoitus tarjota noin 73 150 000 osaketta ostettavaksi instituutiosijoittajille ja 3 850 000 osaketta yleisömyynnissä. Osakkeiden kysynnästä riippuen valtio saattaa, osakemyynnin kansainvälistä koordinaattoria kuultuaan, muuttaa ostettaviksi tarjottavien osakkeiden jakaumaa instituutio- ja yleisömyynnin välillä.

Valtion tarkoituksena on antaa osakemyynnin kansainväliselle koordinaattorille lisäosakeoptio ostaa enintään 7 368 000 osaketta mahdollisen ylikysynnän kattamiseen 30 päivän kuluessa osakemyynnin hinnoittelusta. Merrill Lynch International toimii osakemyynnin kansainvälisenä koordinaattorina ja instituutiomyynnin pääjärjestäjänä. Nordea Securities on instituutiomyynnin järjestäjä ja yleisömyynnin pääjärjestäjä. Conventum toimii järjestäjänä sekä instituutiomyynnissä että yleisömyynnissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.