Valtaväylän varrella nököttävä 100-vuotias punainen mökki päätymässä Helsingin kaupungille – mielensä muuttanut ostaja saattaa joutua maksamaan jättikorvaukset

Tämä mökki on kaupan, mutta kaupunki aikoo potkia pois vuodenvaihteessa 1:30
Tältä näyttää Reijolan mökki, jonka huutokauppaan on liittynyt jos jonkinmoista byrokraattista vääntöä.

Helsingin kaupungin tekemää tarjousta käsitellään, koskien Hämeenlinnanväylän ja Hakamäentien risteyksessä sijaitsevaa ”Reijolan mökiksi” kutsuttua kiinteistöä.

Kaupungin tekemä tarjous oli korkeampi kuin huutokaupassa tehty korkein tarjous, kertoo myyntiä Helsingin ulosottovirastossa hoitava kihlakunnanvouti Eija Rosendahl. Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa kommentoi sitä, kuinka suuren tarjouksen kaupunki teki.

1919 valmistuneesta punaisesta mökistä ja kauppaan kuuluvasta maanvuokraoikeudesta huudettiin eilen 25. helmikuuta päättyneessä huutokaupassa 19 550 euroa. Kyseinen tarjous kuitenkin hylättiin, sillä se oli liian pieni.

Kaupungin tekemää tarjousta käsitellään, mutta asia on edelleen auki. Ostajalla on yhä jäljellä käsirahan maksuaikaa kello 16 asti. Kun käsiraha on maksettu, voidaan katsoa, että kauppa on etenemässä.

– Saatan antaa tässä tilanteessa käsirahan maksulle pientä lykkäystä, Rosendahl kertoo.

Myynnissä on otettava huomioon myös tapaukseen liittyvät useat velkojat. Velkojien on oltava valmiita kohteen myyntiin, mutta Rosendahlin mukaan asia on kesken.

Aiemman ostajan mielenmuutoksen taustalla haasteet rahoituksessa

Kiinteistöstä tarjottiin tammikuussa järjestetyssä huutokaupassa 90 500 euroa. Kyseisen tarjouksen tehnyt henkilö jätti kuitenkin tarjouksensa lunastamatta. Rosendahlin mukaan taustalla olivat vaikeudet saada rahoitusta kuntoon.

– Ymmärsin, ettei rahoitus ollut vielä selvä, vaan hän tarvitsi lainaa. Minun päättelyäni on se, ettei lainoitus varmaankaan järjestynyt ja sen takia hän joutui perumaan, Rosendahl sanoo.

Lain mukaan lunastamatta jääneen korkeimman tarjouksen tekijä on korvausvelvollinen, jos myyntihinta jää uudessa huutokaupassa alemmaksi kuin ensimmäisessä. Lunastamatta jättäneen ostajan on tällöin korvattava hintojen erotus.

Tammikuussa mielensä muuttanut ostaja saattaakin nyt joutua maksamaan jättikorvaukset harkitsemattoman huutonsa takia. Koska kaupungin tarjous oli korkeampi kuin 19 550 euroa, jää mahdollinen korvattava summa alle 71 950 euron.

Lue myös:

    Uusimmat