Mainos

Sarjahukuttajan kotitalon huutokauppa päättyi, tarjoajat huusivat kilpaa lopussa – huonokuntoisesta talosta tarjottiin lähes 50 000 euroa

9:30
Näin sarjahukuttajan tapaus selvisi poliisille. Useita ehti kuolla, ennen kun palapelin palaset osuivat kohdalleen.

Pahamaineisen sarjahukuttaja Pekka Seppäsen kotitilan huutokauppa päättyi hetki sitten. Huutokaupassa on tarkoitus myydä pahamaineisen miehen maatalouskiinteistö rakennuksineen, peltoineen ja metsineen.

Kontiolahden Lehmossa sijaitsevan tilan myynnin yhteydessä kaupataan myös kuuden hehtaarin peltoalalle tilatukioikeuksia. Tilan asuinrakennus, navetta, ulkosauna ja varasto ovat asiakirjojen mukaan huonokuntoisia.

Kokonaisen tilan myynti ei ole tavatonta

Kihlakunnanvouti Heikki Similä ei kommentoi tilaa tai sen taustoja MTV Uutisille sen tarkemmin. Yleisellä tasolla hänen mukaansa iso osa ulosotoista sujuu hyvässä yhteistyössä velallisen kanssa.

– Mutta kohtalaisen usein joudutaan myöskin turvautumaan pakkotäytäntöönpanoon eli toisin sanoen joudutaan myymään velallisen ulosmitattua omaisuutta enemmän tai vähemmän pakolla, Similä kertoo.

Kokonaisen tilan myynti ei ole hänestä mitenkään tavatonta, vaan ulosottovirasto myy sen, mitä velalliselta sattuu löytymään.

Huutokauppa kiihtyi lopussa

Huutokauppa kiihtyi lopussa ja uusia tarjouksia tehtiin jatkuvasti ennen iltakuutta. Similän mukaan on tyypillistä, että viimeisillä minuuteilla huutaminen usein kiihtyy.

Tänään puoliltapäivin tilasta oli tehty 21 tarjousta yhteensä 18 tarjoajalta. Hinta oli tuolloin kivunnut 666 euron lähtötarjouksesta 30 200 euroon.

Huutokaupan piti sulkeutua tänään kello 18, mutta koska tarjouksia tuli koko ajan, piteni huutokauppa aina uudestaan. Huutokauppa päättyi vasta kolme minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen, eli kello 18.17.

Tarjoajia oli yhteensä 21 ja tarjouksia jätettiin 193 kappaletta. Korkeimmaksi tarjoukseksi jäi 48 000 euroa.

Ulosottomies päättää, hyväksyykö se korkeimman tehdyn tarjouksen.

Sai yli 14 vuoden tuomion

Tilan myyntiesitteessä mainitaan, että ostajalla on oikeus saada virka-apua, jos velallinen käyttää tiloja sen jälkeen, kun ostaja on kauppahinnan maksanut. Silloin ulosottomies toimittaa ostajan pyynnöstä häädön.

Similän mukaan tällainen informaatio lisätään kauppaa koskeviin tietoihin verrattain yleisesti. Ostajalla olisi virka-apuun oikeus, vaikka sitä ei olisi myyntiesitteeseen kirjoitettukaan.

– Ei siinä siihen [virka-avun] tarpeeseen oteta kantaa, hän toteaa.

Ainakaan lähiaikoina virka-avulle ei luultavasti olisikaan tarvetta, sillä 14,5 vuoden tuomion saanut Seppänen ei saanut valituslupaa korkeimmalta oikeudelta viime vuoden lokakuussa.

Mies sai tuomion muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Teot tapahtuivat pääasiassa miehen mökillä, eivät myynnissä olevalla kotitilalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja