Valtava alligaattori kuljeskeli golfkentällä Floridassa – näky kuin Jurassic Parkista: "Isoin, jonka olen koskaan nähnyt"

Valtava alligaattori keskeytti pelit golfkentällä Floridassa 0:43
Katso, miltä valtaisa alligaattori näytti!

Valtavan suuri alligaattori toi monen mieleen esihistorialliset jättiläiset. 

Floridassa todistettiin mahtavaa näkyä, kun järkälemäinen alligaattori löntysteli golfklubin nurmella Eta-myrskyn aikaan. Matelijan vaikuttava koko toi monen mieleen Jurassic Park -tieteiselokuvat, joissa sukupuuttoon kuolleet dinosaurukset herätetään henkiin. Moni on epäillyt, onko yllä oleva video valtavasta alligaattorista edes aito.

Asiantuntijoiden mukaan alligaattorin koossa ei kuitenkaan ole mitään epätavallista. Floridassa elää amerikanalligaattoreita, jotka ovat alligaattoreista suurimpia. Pisin tavattu yksilö on ollut lähes kuusi metriä pitkä.

Videon kuvannut Tyler Stolting vahvistaa New York Postille, että matelija on todellinen.

– Olin tietenkin hieman shokissa. Se oli melkoisen iso, isoin, jonka olen koskaan nähnyt, Stolting sanoo.

Esihistorialliset krokotiilit olivat valtavia

Krokotiilieläimet muistuttavat ulkomuodoltaan hirmuliskoja, ja krokotiileja muistuttavia matelijoita onkin elänyt maapallolla samaan aikaan dinosaurusten kanssa. Esihistoriallisen jättiläiskrokotiilit kasvoivat jopa 15-metrisiksi. Niiden epäillään syöneen dinosauruksia.

Nykyisin isoin krokotiililaji ja samalla suurin elävä matelija on suistokrokotiili, joka voi kasvaa jopa 6–7 metrin pituiseksi. Suistokrokotiileja elää Kaakkois-Aasiassa ja Australian pohjoisosissa.

Lähteet: New York Post, CNN

Lue myös:

    Uusimmat