Vältä turha riitely parisuhteessa! Lottien 72 tunnin sääntöä ylistetään – "Tämä auttaa oikeasti"

Nainen muistuttaa, että 72 tunnin sääntö estää reagoimasta turhan kiivaasti asioihin, joilla ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä.

Hiljattain Oregonin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että kun henkilö koki selvittäneensä riidan, riitaan liittynyt tunnevaste väheni ja toisinaan jopa katosi. Stressin vähenemisellä voisi tutkijoiden mukaan olla suuria vaikutuksia ihmisen kokonaisterveyteen.

Mutta mistä tietää, kannattaako jostain asiasta lähteä riitelemään vai pitäisikö asian vain antaa olla? Eräs nainen väittää tietävänsä hyvän vastauksen kysymykseen, kertoo Mirror.

Lottie Henderson kertoi TikTok-tilillään "72 tunnin säännöstään". Säännön avulla Lottie pystyy erottelemaan tärkeät jutut vähemmän tärkeistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos asialla ei ole merkitystä 72 tunnin jälkeen, sillä ei koskaan ollutkaan merkitystä. Jos sinusta tuntuu, ettei sinun tarvitse reagoida 72 tunnin jälkeen – älä. Ja jos joku tietää, että sinua sattuu, eikä ole yhteydessä 72 tuntiin, niin hän ei välitä, Lottie selittää videolla.

Vinkki vaatii vain hieman itsehillintää, jotta malttaa olla ottamatta kantaa mahdolliseen riidan aiheeseen, ennen kuin 72 tuntia on kulunut.

"Tämä auttaa oikeasti"

Videota on katsottu jo yli puoli miljoonaa kertaa, ja moni kommentoija pitää Lottien sääntöä järkevänä.

– Hitto vie. Tämä auttaa oikeasti. Kiitos, kommentoi yksi.

– Rakastan tätä! Olisinpa kuullut tämän teini-iässä/parikymppisenä. 25 ikävuoden jälkeen elämäni on ollut niin paljon onnellisempaa tätä noudattaen, ylisti puolestaan eräs sääntöä jo noudattava.

– Hyvä sääntö, kiteytti kolmas.

– En ollut kuullut tästä ennen kuin nyt. Kiitos, kommentoi eräs.

– Olen vähän armottomampi, minun [sääntöni] on 24 tuntia, hah, totesi eräs kommentoija.

Tähän Lottie vastasi:

– Hah, se on ihan hyvä. Minä vain reagoin niin nopeasti, joten tarvitsen muutaman päivän käsitelläkseni tunteeni.

– Minä elän 5x5-sääntöä noudattaen... Jos se ei merkitse viiden vuoden päästä, älä käytä yli 5 minuuttia siitä huolehtimiseen, paljasti yksi kommentoija.

Lottie huomautti, ettei itse pysy ajattelemaan niin pitkälle, että tietäisi jo, miten suhtautuisi asiaan vuosien päästä.

Lue myös:

    Uusimmat