Asiantuntija: Vältä ajamista tänään kello 14-18 – älä ainakaan räplää puhelintasi

Juhannuksen viettoon lähdössä? Vaikka joudut odottelemaan jonossa, älä tee näin.

Juhannusliikenteen pahin ruuhkahuippu tulee olemaan torstaina kello 14-18 välillä, kertoo Liikennevirasto.

– Pahiten ruuhkautuvat Helsingistä poispäin suuntautuvat päätiet 3,4,5 ja 6. Matkan sujuvuuden ja turvallisuuden nimissä kannattaa oma liikkuminen pyrkiä ajoittamaan ruuhkahuipun ulkopuolelle, vinkkaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Ruuhkien ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä juhannusliikenteessä, joten omaa aikataulua ei tulisi laatia liian tiukaksi, Vesalainen muistuttaa.

– Kun aikataulussa on riittävästi ruuhkavaraa, ei tarvitse hermoilla myöhästymisen kanssa.

Älä anna houkutukselle periksi

Tarkkaavaisuus on kuitenkin syytä säilyttää.

– Kuljettajalle saattaa helposti tulla houkutus näprätä esimerkiksi kännykän kanssa autojonon madellessa hitaasti. Tämä on kiellettyä ja vaarallista, koulutuspäällikkö Vesalainen painottaa.

Muista myös turvaväli edellä ajavaan ruuhkassakin.

– Turvavälin ansiosta kuljettajalle jää enemmän aikaa reagoida, jos edellä ajava joutuu yllättäen pysähtymään. Hyvä musiikki, mukava seura, juhannusmieli, riittävän väljä aikataulu, huollettu ja toimiva ilmastointi sekä ennen kaikkea oikea asennoituminen juhannusliikenteeseen säästävät hermoja.

Kukaan ei pidä perävaloihin liimautuvasta kanssa-autoilijasta. Katso Vesalaisen vinkit, mitä puskuriin liimautuvan kanssa kannattaa tehdä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja