Vältä nolo uima-asumoka – näin pukeudut oikein rannalle

Yksi moka on ylitse muiden kesän uima-asutrendeissä.

Alusvaateliike Changen ketjujohtaja Marjo Topi kertoo, että kesän uima-asuissa tärkeintä on kiinnittää huomiota uima-asun laatuun. Vaikka uima-asu saakin olla edellisen vuoden mallistoa, on tärkeää muistaa, ettei asu saa missään tapauksessa näyttää kulahtaneelta.

– Out on se, että bikinit ovat huonokuntoiset. Rannalla asu on parhaimman näköinen, kun se on hyväkuntoinen ja puhdas.

Bikinit ja uima-asut ovat elastista materiaalia, joka kärsii uima-altaan kloorivedessä, meressä, järvessä ja auringonpaisteessa. Lisäksi aurinkovoide, hiki, hiekka ja meikki vaikuttavat uima-asun ulkonäköön.

– Bikinimateriaali on aika kovilla kesällä. Mitä enemmän sitä käytetään auringossa ja vedessä, materiaali venyy ja siitä tulee huononnäköinen.

Topi kehottaa naisia hankkimaan itselleen kolme uima-asua erilaisiin tarkoituksiin. Sen lisäksi, että usean uima-asun omistaminen pitkittää asujen laatua ja kuntoa, on uima-asun vaihtelu rusketusraitojenkin vuoksi mukavaa. Harva haluaa palata lomalta valkoiset viivat olkapäillään.

– Kannattaa olla pikkupikkubikinit, joiden kanssa otetaan aurinkoa. Lisäksi kannattaa olla bikinit, joiden kanssa on kiva istua terassilla tai ravintolassa lomakohteessa. Kolmas olisi uimapuku, jossa äitikin voi ihan oikeasti juosta lasten kanssa ja heittää kuperkeikkaa rannalla. Asut pysyvät hyväkuntoisina, kun on mitä vaihdella.

Lisäksi Topi kehottaa pesemään asut käytön jälkeen. Näin hiestä, rasvasta ja hiekasta kärsinyt asu on mukava laittaa seuraavalla kerralla päälle.

– Vesipesu ja kevyttä pesuainetta, ei huuhteluainetta elastiselle materiaalille, muistuttaa Topi.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja