Yleisesti ottaen terveelliset ruoat voivat pahentaa oloa, jos syöjä on kovin kipeä.
Huffington Postin haastattelemat asiantuntijat listasivat ruoka-aineita, joita kannattaa välttää flunssassa. On kuitenkin hyvä huomata, että jokainen ihminen on yksilö. Kuuntele kehoasi: Jos jonkin ruoka-aineen syöminen kipeänä tuntuu hyvältä, ei sen syömistä ole syytä lopettaa, vaikka ruoka alla olevalta listalta löytyisikin.
1. Histamiinia sisältävät ruoat
Kehossa toimiva välittäjäaine histamiini on yksi allergisen reaktion aiheuttaja. Histamiinia esiintyy monissa ruoka-aineissa. Joitain ruokia puolestaan pidetään histamiinin vapauttajina, jotka voivat aktivoida allergisen reaktion. Allerginen reaktio pahentaa flunssaan sekä influenssaan liittyvää tukkoisuutta ja väsymystä.
Histamiinia tai histamiinin vapauttajia löytyy esimerkiksi pinaatista, tomaatista, pavuista, sitrushedelmistä, ananaksesta, banaanista, mansikoista, vadelmista ja pähkinöistä.
Lue myös: Auttaako kanakeitto todella flunssaan? Asia on nyt tutkittu – täydellinen keittoresepti on tässä
2. Vaikeasti sulavat ruoat
Flunssaisena on syytä välttää myös pähkinöitä, sillä vaikka ravintoainepommit ovat kiistatta kohtuullisesti nautittuina terveellisiä, ne voivat saada sekaisin olevan vatsan entistä enemmän tolaltaan.