Vältä istumatyön aiheuttama painonnousu ja uniongelmat: Kokeile tätä!

Istumatyöläisen keho on jatkuvasti kovassa rasituksessa, sillä liikkumattomuus on yksi pahimpia terveyshaittoja: amerikkalaistutkimuksen mukaan se on jopa yhtä haitallista kehollesi kuin tupakointi. Siksi taukojumppaa tulisi harrastaa säännöllisesti.

Jatkuva, staattinen asento lisää muun muassa syöpäriskiä, ylipainoa ja sydänsairausriskiä. Tämän lisäksi se haittaa yöuniasi.

National Sleep Foundationin tekemän tutkimuksen mukaan sohvaperunoiden uni ei ole yhtä tehokasta ja palauttavaa kuin niiden ihmisten, jotka harrastavat tehokasta hikiliikuntaa. Lisäämällä liikuntaa parannat nopeasti yöuniasi.

Vaikka yöunet paranevat liikuntaa lisäämällä, muut terveyshaitat eivät lievene samalla tavoin. Sen vuoksi taukojumppailu on terveytesi kannalta erittäin tärkeää.

Taukojumpan ABC

  • Nouse ylös puolen tunnin tai tunnin välein – käy vaikka vessassa, hae kahvia tai käy moikkaamassa työkaveria.
  • Hyödynnä työn mukanaan tuomat pienet tauot: esimerkiksi sähköpostin lähettämisen sijaan käy kertomassa asiasi työkaverille kasvotusten.
  • Muista välillä pyöritellä hartioitasi ja käsiäsi ympäri, venytellä niskojasi ja mutristella suutasi. Hyviä ideoita taukojumppaan saat Työterveyslaitoksen videosta, jossa muistetaan jumpata myös kasvoja – näin istumatyö ei pilaa ulkonäköäsi!
  • Lisää myös hikiliikuntaa, sillä terve ja voimakas keho jaksaa myös istumista paremmin.

Lue myös:

Lähteet: Työterveyslaitos, Huffington Post

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja