Uskomaton fakta: Työsi voi olla yhtä epäterveellistä kuin tupakointi!

Teetkö istumatyötä? Nyt voit saada uutta motivaatiota taukojumppailuun: amerikkalaistutkimuksen mukaan pitkään istuminen säännöllisesti on yhtä haitallista keholle kuin tupakointi. Vaikka harrastaisit liikuntaa työpäivän jälkeen, se ei vaikuta istumatyön aiheuttamiin terveysongelmiin.

Istumatyön terveyshaitoista on kirjoitettu paljon, mutta tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi olla yhtä vaarallista kuin tupakanpoltto.

– Tupakointi altistuttaa sydän- ja verisuonitaudeille, mutta istumatyö on usealla tapaa aivan yhtä vaarallista, kertoo kardiologi David Coven St. Luke’s-Rooseveltin sairaalasta New Yorkista.

Covenin mukaan pitkään jatkuva, staattinen asento kasvattaa riskiä sairausta sydänsairauksiin, liikalihavuuteen, diabetekseen ja jopa syöpään. Pitkään paikallaan pysyminen on erittäin haitallista kehon toiminnalle, sillä silloin keho ei toimi kuten sen pitäisi. Mitä useamman tunnin päivässä istut, sitä todennäköisimmin altistut samoille sairauksille, kuin tupakkataukoja pitävä kollegasi.

Istumatyö on vaarallista, vaikka harrastaisit toimiston ulkopuolella liikuntaa, sillä vietät kuitenkin suurimman osan päivästäsi samassa asennossa. Tärkeintä on opetella liikkumaan pitkin päivää: harrasta taukojumppailua, muista kävellä välillä ja käy ulkona lounaalla.

Lähde: New York Times, Planetgreen.com,Sanfrancisco.com,

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja