Vältä ikävä flunssa – varo tätä virhettä erityisesti talvella

Liian tiukka dieetti voi tutkijoiden mukaan altistaa flunssalle.

Talven flunssakauden aikaan on syytä hieman miettiä omaan ruokavaliotaan. Michiganin yliopistossa parhaillaan käynnissä olevan tutkimuksen mukaan liika kaloreiden rajoittaminen nimittäin altistaa ihmisen helpommin flunssalle. Uudenvuoden laihdutuslupausta ei siis kannata lunastaa paastoamalla, jos haluaa välttyä nuhalta ja kuumeelta.

Kaloreiden rajoittamisen vaikutusta sairastumiseen tutkittiin jo vuonna 2008 hiirillä. Niukkakaloriselle dieetille altistetut hiiret sairastuivat tuollon helpommin influenssaan ja kärsivät oireista pidempään kuin normaalisti syövät hiiret. Influenssaoireet olivat myös vakavammat laihdutuskuurillla olevilla hiirillä.

– Alun perin uskoimme, että kaloreiden rajoittaminen parantaisi hiirien immuunijärjestelmää, mutta tulokset osoittivatkin vaikutusten olevan täysin päinvastaisia. Suuremmat kalorimäärät suojasivat sen sijaan influenssavirukselta, tai ainakin helpottivat oireita ja nopeuttivat parantumista, ruokatieteiden ja ravitsemuksen professori Elizabeth Gardner toteaa.

Gardnerin mukaan tutkimustuloksia voidaan soveltaa myös ihmisiin. Näin ollen flunssakausi onkin professorin mukaan pahin mahdollinen aika aloittaa kaloreita rajoittava laihdutuskuuri.

– Pysyt terveempänä, jos syöt, Garner summaa.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat