Valokuvaaja ikuisti 2500 ihmisen nakuilun rannalla – tärkeästä syystä

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Tällaisia ovat ihosyövän oireet.

Yhdysvaltalainen valokuvaaja Spencer Tunick ikuisti kameraansa noin 2500 alastonta vartaloa muistuttaakseen auringonoton riskeistä.

Suomessa vallitsee pimeä ja kylmä vuodenaika, mutta toisella puolella maapalloa paistatellaan auringossa. Talvea pakoon voi karata esimerkiksi Australiaan, jossa on nyt kesä.

Aurinko lämmittää ihoa ja mieltä, mutta on myös vaaraksi. Runsas altistuminen UV-säteilylle lisää riskiä sairastua ihosyöpään. Australiassa ihosyöpä on yleinen, koska suuri osa väestöstä on eurooppalaista alkuperää. Vaaleaihoiset ovat erityisen alttiita ihosyövälle.

Muistuttaakseen ihmisiä auringonoton riskeistä amerikkalainen Spencer Tunick ikuisti australialaiselle Bondin rannalle kokoontuneen alastoman ihmisjoukon valokuviinsa. Uutiskanava CNN:n mukaan noin 2500 henkilöä riisui vaatteensa kuvaushetkeä varten. Tavoitteena oli kerätä rannalle mittava ihmisjoukko havainnollistamaan toista tuhatta australialaista, jotka vuosittain kuolevat ihosyöpään.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tempauksen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä käymään säännöllisesti tarkistuttamassa ihonsa huolestuttavien muutosten varalta. Instagram-tilillään Tunick kertoo, että kaikki kuvaukseen osallistuneet käyttivät aurinkosuojaa ja kuvat otettiin aikaisin aamulla, jotta tempaus itsessään ei altistaisi vapaaehtoisia ihosyövälle.

Auringolta suojautuminen vaatetuksella ja aurinkorasvalle ehkäisee ihosyöpiä ja pienentää niiden uusiutumisen riskiä.

Katso alla olevalta videolta, millaisista luomista ei tarvitse huolestua.

Lue myös:

    Uusimmat