Valoa tunnelin päässä: Kiinan koronakuolemat painuivat nollaan – tuhannet ihmiset tunkivat Wuhanista pois lähteviin juniin eristyksen päätyttyä

Kiinan tiistaina julkaisemissa luvuissa ei ensi kertaa epidemian aikana ollut yhtään uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta.

Tähän asti kuolemantapauksia on tullut joka päivä siitä lähtien, kun Kiinan viranomaiset aloittivat lukemien julkistamisen tammikuussa. Koronavirustartuntojen ja -kuolemien määrän kasvu on ollut viruksen alkuperämaassa Kiinassa hidasta jo helmikuun lopulta lähtien. Suurin osa maassa viime viikkoina vahvistetuista tartunnoista on tullut ulkomailta. Tiistaina Kiinan viranomaiset vahvistivat 32 uutta tartuntaa, joista kaikki olivat peräisin ulkomailta.

Kiinan ilmoitusta varjostivat epäilyt siitä, pitävätkö luvut paikkansa. Kiinan on arveltu ilmoittavan liian pieniä tartunta- ja kuolinlukuja, minkä maa on kiistänyt. Kiinassa on todettu yhteensä vajaat 82 000 tartuntaa, ja yli 3 300 ihmistä on kuollut. Viruksen lähtöpaikkana pidetyn Hubein maakunnan pääkaupungin Wuhanin asukkaille koitti tiistaina puoliltaöin paikallista aikaa yksi merkkipaalu, kun heidän sallittiin viimein halutessaan lähteä kaupungista.

Liikenne pois kaupungista on kuitenkin edelleen rajoitettua, sillä lento- ja junayhteyksiä kaupunkiin leikattiin rajusti epidemian riehuessa.

Viranomaiset muistuttivat, että asukkaiden on edelleen ilmoittauduttava poistuessaan asuinalueiltaan ja pysyttävä valppaina uusien tartuntojen varalta. Heti vuorokauden vaihtuessa tuhannet ihmiset tunkivat Wuhanista pois lähteviin juniin eristyksen päätyttyä.

Kuukauden poikkeustila

Japanin pääministeri Shinzo Abe julisti tiistaina osaan maata kuukauden kestävän poikkeustilan koronaepidemian takia.

Poikkeustila astui voimaan seitsemällä alueella, muun muassa Tokiossa ja Osakassa. Poikkeustilan aikana maakuntien johtajat voivat kehottaa ihmisiä pysymään kotona ja ei-välttämättömiä kauppoja sulkemaan ovensa. Kehotus ei kuitenkaan ole sitova, eikä sen rikkomisesta seuraa rangaistusta.Japanissa koronatilanne on pahin pääkaupunki Tokiossa. Japanissa on todettu yli 3 900 koronavirustartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut 92 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat