Mainos

Valmet lopettaa toimintansa Singaporessa

Valmet lopettaa kaikki toimintansa Singaporessa vuoden loppuun menessä. Valmet on toiseksi suurin suomalaisyritys Singaporessa. Se työllistää 40 henkeä, joista puolet on suomalaisia.

Valmetin Kaakkois-Aasian toiminnot hajautetaan Singaporesta alueen muihin maihin. Näin säästetään kustannuksissa ja päästään lähemmäs asiakkaita.

Päätös tehtiin pääkonttorissa Helsingissä, vastoin Valmetin Singaporen konttorin johdon näkemystä. Päätös tuli täytenä yllätyksenä työntekijöille. Tärkein perusta tälle pääjohtaja Matti Sundbergin tekemälle päätökselle on indonesialainen paperi ja selluyhtiö APP, Indonesian suurin ja nopeiten kasvava alan yritys. APP ei halua ostaa tavaraa Singaporesta käsin.

Toimintojen hajauttamisella Valmet siis pyrkii lähemmäs asiakasta, Singaporessahan ei ole ensimmäistäkään paperi- tai sellutehdasta.

Päätös lopettaa Singaporen toimisto ei merkitse sitä, etteikö Valmet myös vastaisuudessa panostaisi Aasian markkinoihin. Tavoitteena on edelleen, että vuosituhannen vaihteessa kolmannes Valmetin kokonaismyynnistä tulee Aasiasta. Tähän tavoitteeseen nyt vain pyritään eri strategialla.
(MTV3/Tero Kekki)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.