Mainos

Valmet Automotive yllättää jälleen – aloittaa projektin Mercedeksen seuraavan sukupolven tuotteen valmistamiseksi

Valmet Automotive on ollut viime aikoina positiivisen keskustelun keskipisteessä. Uudenkaupungin autotehtaalle on rekrytty merkittävä määrä lisää uutta henkilökuntaa, kun tehtaan toinen korilinja saatiin käynnistetty helmikuussa. Tehtaalta rullaa tällä hetkellä ulos kaksi Mercedeksen volyymimallia; A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia. Kokonaisten autojen lisäksi Uudessakaupungissa valmistetaan Lamborghini Aventadorin kattorakenteita.

Positiiviset uutiset saivat tänään jatkoa, kun Valmet Automotive tiedotti juuri Daimlerin kanssa solmitusta seuraavan sukupolven kompaktin kokoluokan auton valmistuksesta. Kyseessä on tuote, jota ei ole vielä julkistettu, joten Daimlerin ja Valmet Automotiven välinen yhteistyö syvenee huomattavasti aikaisemmasta. Valmet Automotive käynnistää projektin välittömästi, ja tuotanto on tarkoitus käynnistää vuoden 2018 loppupuolella.

Nykyisen A-sarjan tuotannon on kerrottu kestävän kuluvan vuoden loppupuolelle saakka. Tämän jälkeen tehtaalla alkaa A-sarjan hitsaamon päivittäminen tulevan mallisarjan tuotantoa varten.

– Kyllä tässä puhutaan kymmenien miljoonien investoinneista, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Samalla autotehdas ilmoitti merkittävästä ja välittömästä rekrytointitarpeesta, joka käynnistyy tänään. Nyt aukealla haulla etsitään yli 1 000 uutta autonrakentajaa. Vuoden 2017 loppupuolella Uudenkaupungin tehtaan henkilömäärän arvioidaan olevan noin 3 700.

Kuva: Mikko Autio

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.