Mainos

Vallan kaapanneet sotilaat tiukentaneet otettaan Guineassa

Levottomuudet alkoivat Guinean pitkäaikaisen johtajan Lansana Conten kuoltua eilen.

Vallan kaapanneet sotilaat ovat tiukentaneet otettaan länsiafrikkalaisessa Guineassa. Sotilasjuntan johtajat julistivat tänään koko maahan ulkonaliikkumiskiellon, ja satoja heille uskollisia sotilaita partioi pääkaupungin Conakryn kaduilla.

Ulkonaliikkumiskiellon alkua on kuitenkin päätetty lykätä perjantaihin, vaikka alun perin sen oli määrä alkaa jo tänään illalla. Sotilasjuntan mukaan lykkäyksestä päätettiin, "jotta kristityt voivat juhlia rauhassa joulua".

Guinean radion mukaan sotilasjuntan johtoon on nimitetty kapteeni Moussa Dadis Camara. Juntta ilmoitti myös nostavansa Camaran uudeksi presidentiksi.

Camara aikoo nimittää maalle väliaikaisen hallituksen, jonka 32 jäsenestä 26 on sotilaita. Hän on myös luvannut järjestää maassa vapaat vaalit kahden vuoden päästä.

Afrikan unioni varoitti Guineaa "tiukoista toimista", jos armeija ei salli rauhanomaista vallanvaihtoa pitkäaikaisen diktaattorin Lansana Conten kuoltua.

Länsi-Afrikan maiden talousjärjestö Ecowas piti puolestaan sekasortoa vakavana takaiskuna alueen kehitykselle.

Kaaos alkoi eilen, kun 24 vuotta Guineaa johtanut Conte kuoli, ja maan armeijan kapteeni ilmoitti, että hallitus on hajotettu ja perustuslaki mitätöity toistaiseksi.

Conte on määrä haudata perjantaina kotikyläänsä Lansanyaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.