Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sandersia pyydettiin poistumaan ravintolasta – omistajan protesti Trumpin hallinnolle

Trump allekirjoitti määräyksen - maahanmuuttajaperheitä ei saa erottaa 0:17

Valkoisen talon tiedottajaa Sarah Sandersia ja hänen perhettään pyydettiin perjantaina poistumaan ravintolasta Trumpin hallinnon vastaisena protestina. Asiasta kertoo BBC.

Virginian Lexingtonissa sijaitsevan ravintolan toinen omistaja oli pyytänyt Sandersia ja tämän perhettä lähtemään ravintolasta Sandersin työn vuoksi. Sanders kertoi tapahtuneesta Twitterissä.

– Viime yönä Lexingtonin Red Hen -ravintolan omistaja pyysi minua poistumaan, koska työskentelen presidentille ja lähdin kohteliaasti. Hänen toimintansa kertoo enemmän hänestä kuin minusta. Teen aina parhaani kohdellakseni ihmisiä kunnioittavasti, myös heitä, joiden kanssa olen eri mieltä ja toimin näin jatkossakin.

Kokki soitti omistajalle – tuli itse paikalle

Red Hen -ravintolan omistaja Stephanie Wilkinson kertoi The Washington Postille hänen versionsa tapahtumien kulusta.

Wilkinson oli saanut puhelinsoiton ravintolan kokilta perjantai-iltana, jossa hänelle kerrottiin Sarah Sandersin saapuneen ravintolaan ja vahvistaneen miehensä nimellä tehdyn pöytävarauksen.

Wilkinsonin mukaan oli uskomatonta, että pienen maalaiskylän ravintolaan oli astunut itse presidentin tiedottaja. Hän meni itse paikalle tarkistamaan asian.

Wilkinson kuvaili lehdelle, että 7 000 asukkaan Lexingtonissa oli vaalien aikaan äänestetty runsaasti Trumpia vastaan.

Hänen sanojensa mukaan Red Hen -ravintola sekä sen työntekijät olivat onnistuneet pitämään liiketoimintansa pystyssä kymmenen vuoden ajan pitämällä politiikan poissa ruokalistoilta.

"Voin pyytää häntä poistumaan"

Henkilökunta oli pyytänyt omistajaa toimimaan asian suhteen.

– Kertokaa mitä haluatte minun tekevän. Voin pyytää häntä poistumaan, Wilkinson oli kysynyt henkilökunnaltaan.

Ravintolan omistajan mukaan henkilökunta oli toivonut Sandersin perheen lähtevän, joten omistaja vei Sandersin sivuun ja pyysi tätä lähtemään ravintolasta.

Sittemmin tapaus nousi julkisuuteen, jonka jälkeen ravintolan arvosteluiden määrä alkoi kasvaa sosiaalisessa mediassa. BBC:n mukaan ravintolalle annettiin sosiaalisessa mediassa runsaasti sekä yhden että viiden tähden arvosteluita.

The Washington Postin mukaan myös ravintolan edustalla on käyty protestoimassa omistajan päätöstä vastaan ja antamassa tukea Trumpille.

Trumpin hallinto on kerännyt runsaasti vastustusta viime aikoina tämän siirtolaispolitiikan vuoksi.

Hallinto joutui kohun keskelle sen jälkeen, kun se päätti erottaa maahan laittomasti tulleet lapset heidän vanhemmistaan ja ottaa heidät säilytykseen Teksasissa sijaitsevaan säilytyskeskukseen.

Arviolta noin 2 300 lasta on erotettu vanhemmistaan päätöksen jälkeen. Sittemmin hallinto joutui pyörtämään päätöksensä perheiden erottamisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat