Mainos

Valkoinen talo vaatii Kerrya paljastamaan ulkomaiset tukijansa

Sanasota presidentti George W. Bushin ja demokraattien presidenttiehdokas John Kerryn välillä on kiihtynyt entisestään. Valkoinen talo vaati Kerrya sanomaan suoraan, ketä hän tarkoittaa puhuessaan ulkomaisista johtajista, jotka toivovat hänen voittavan marraskuun vaalit.

- Jos senaattorilla on vaikutusvaltaisia ulkomaisia tukijoita, hänen pitää kertoa niistä amerikkalaisille. Jos ei ole, voi vain olettaa, että hän on keksinyt tarinan hyökätäkseen presidenttiä vastaan, Valkoisen talon tiedottaja Scott McClellan sanoi.

Varapresidentti Dick Cheney sanoi, että Yhdysvaltain ulkopolitiikan johtajilla on oikeus tietää, mistä presidentiksi haluava Kerry ulkomaisia poliittisia tukijoita on hankkinut.

Kerry väitti muutama päivä sitten olleensa puheissa merkittävien ulkomaisten johtajien kanssa. Nämä toivoivat, että Bush häviäisi vaalit. Kerry on kuitenkin kieltäytynyt paljastamasta, keitä kyseiset vaikuttajat ovat.

- Kukaan johtaja ei luonnollisestikaan keskustelisi kanssani, jos alkaisin pitää heistä listaa, Kerry puolustautui.

Bush ei halua tv-väittelyihin


Sosialistien vaalivoitto Espanjassa on antanut Kerrylle lisää pontta Bushin ulkopolitiikan arvostelussa. Uusi pääministeri Jose Luis Rodriguez on International Herald Tribune -lehden mukaan toivonut avoimesti yhteistyötä Kerryn johtaman Valkoisen talon kanssa.

Omana vetonaan Kerry on haastanut Bushia aina marraskuuhun saakka kerran kuukaudessa pidettävään tv-väittelyyn. Bush tyrmää idean.

Palomiesten ammattiliitolle Washingtonissa puhunut Kerry arvosteli kovin sanoin Bushin terrorinvastaisia toimia. Bush on Kerryn mukaan "kova räyhäämään, mutta huono toimimaan."

- Amerikka ei tarvitse johtajia, jotka politikoivat terrori-iskuilla ja jotka näkevät terrorinvastaisen sodan vain yhtenä vaalikampanjan aihepiireistä, Kerry sanoi.

Väittelyn terrorismista odotetaan kiihtyvän lähipäivinä. Irakin sodan alkamisen vuosipäivä on perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.