MTV Uutisten toimittaja Italian korona-alueella: Roomassa tänään hätäkokous, kaupungit hiljenneet – "Ihmiset alkavat olla pienessä paniikissa"

3:02
MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi hiljentyneestä Pohjois-Italiasta.

Italiassa on todettu jo yli 200 koronavirustartuntaa. Seitsemän ihmistä on kuollut viruksen seurauksena. MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola seuraa Italian tapahtumia Padovassa.

Pohjois-Italiassa Lombardian alueella useita kaupunkeja on eristetty koronaviruksen takia ja kymmeniä tuhansia ihmisiä on kielletty poistumasta niistä.

– Vaikka viranomaiset sanovat, ettei mitään syytä paniikkiin ole, niin ihmiset alkavat olla pienessä paniikissa. Pienten paikkakuntien kauppojen hyllyt alkavat olla tyhjiä, erityisesti on hamstrattu vettä ja kestoelintarvikkeita, Piuhola kertoi Uutisaamussa.

Piuholan mukaan kaupungeissa on hiljaista.

– Eilen kun ajelin useamman pienen kaupungin läpi, niin täytyy sanoa, että poikkeuksellisen hiljaista on eri kaupungeissa.

Maanantaina uutisoitiin, että yhteensä 11 kaupunkia on Lombardian alueella eristetty. Eristetyiltä alueilta ihmiset eivät pääse ulos ja he ovat ulkopuolisen huollon varassa.

– Täällä urheilukilpailut ja jalkapallo-ottelut pelataan nyt tyhjille katsomoille. Viikonlopun aikana Venetsian karnevaalit peruttiin.

"Italia pelkää jäävänsä eristyksiin"

Lombardian alue on myös Italian talouden ydinaluetta.

– Yritykset pelkäävät, että tällä isoja vaikutuksia yrittäjien ja yritysten elämään.

Roomassa järjestetään tänään kriisikokous. Paikalle tulevat kaikki Italian naapurimaat sekä Saksa.

– Kokouksella on tarkoitus pohtia, millä toimilla tilanne saadaan hallintaan, ja onko syytä tehdä esimerkiksi ylimääräisiä rajatarkastuksia. Italia pelkää, että se jää eristyksiin, mutta siihen on varmasti vielä pitkä matka.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja