Valko-Venäjän presidentin lätkäjoukkueessa koronatartunta – uhmakas Aleksandr Lukashenko ei vieläkään aio antautua ”psykoosin” valtaan

Valko-Venäjän urheilusarjat pyörivät normaalisti: presidentti Lukashenkolta hämmästyttäviä kommentteja 1:07
Presidentti Aleksandr Lukashenko vähätteli koronaviruksen vaaraa tv-haastattelussa maaliskuussa.

Huolettomasti koronaviruspandemiaan suhtautunut Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko ei aio muuttaa asennoitumistaan eristystoimiin, vaikka nyt myös hänen jääkiekkojoukkueessaan on ilmennyt tartuntatapaus.

Jääkiekkoa rakastava Lukashenko on jatkanut yleisötapahtumien järjestämistä myös pandemian aikana, vaikka yleisön on kaikonnut paikalta esimerkiksi jääkiekon ja jalkapallon ottelutapahtumista. Valko-Venäjän urheilusarjat ovat olleet viimeisten joukossa käynnissä muun maailman eristäytyessä.

Lukashenkon kanslia kuitenkin vahvistaa nyt uutistoimisto RIA Novostille, että presidentin omassa kiekkojoukkueessa on todettu koronavirustartunta. Tiedottaja Natalia Aismontin mukaan Lukashenko ei kuitenkaan aio eristäytyä karanteeniin, vaan jatkaa töitä normaalisti.

Lukashenko antoi maaliskuussa uhmakkaan tv-haastattelun kiekkotapahtumasta, jossa katsomot olivat täynnä yleisöä ja pelaajat myös kättelivät toisiaan ottelun jälkeen.

– Täällä ei ole virusta vai näetkö sinä täällä viruksia lentelemässä? Minä en ainakaan näe, Lukashenko totesi tuolloin Valko-Venäjän kansalliselle tv-kanavalle.

Lukashenko on myös kutsunut koronaviruspandemiaa psykoosiksi ja ehdottanut siltä suojautumiseksi esimerkiksi votkan juomista ja saunomista. Tähän asti Valko-Venäjällä on kuitenkin vahvistettu jo yli 6 700 koronavirustartuntaa, ja 55 kuolemantapausta.

Presidentin oma joukkue päätti alasarjakautensa turnausvoittoon 11. huhtikuuta. Lukashenkon joukkuekaveri joutui myöhemmin sairaalaan epäillyn keuhkokuumeen takia, joka osoittautui lopulta koronavirustartunnaksi.

Tästä huolimatta pelaaja kieltäytyi myöntämästä valkovenäläiselle tut.by-sivustolle tartuntaa.

– Minulla ei ole koronavirusta. Olen vain vähän vilustunut.

Lue myös:

    Uusimmat