Kiekkohullu Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko vetää täysin omaa linjaansa – ilakoi videolla täpötäydessä hallissa: ”Näetkö täällä viruksia lentelemässä?”

1:07
Aleksandr Lukashenko esitti oman näkemyksensä yleisötapahtumien perumisesta koronaviruksen takia.

Euroopan maat ovat sulkeneet lähes kaikki urheilusarjansa, mutta Valko-Venäjällä pelataan edelleen koronavirusta uhmaten esimerkiksi jääkiekon ja jalkapallon ykkösliigoja.

Jalkapallon pääsarja käynnistyi puolitoista viikkoa sitten, kun muissa maissa sarjat olivat jo säpissä, ja otteluita pelataan normaalisti yleisön paikalla ollessa. Jääkiekkoliigassa käynnissä ovat finaalit, ja myös maan presidentti Aleksandr Lukashenko näytti omaa, kyseenalaista esimerkkiään kaukalossa.

Aiemminkin koronan vaikutuksia vähätellyt Lukashenko osallistui jääkiekko-otteluun, jonka jälkeen hän antoi omat näkemyksensä ihmiskontaktien välttämisestä.

– On parempi kuolla seisten kuin elää polvillaan. Että lopettaisin pelaamisen? Mutta miksi? Lukashenko hämmästeli Valko-Venäjän kansalliselle tv-kanavalle ONT:lle.

– Ei täällä ole viruksia, Lukashenko lisäsi osoittaen täpötäysiin katsomoihin.

– Vai näetkö niitä täällä lentelemässä? Minä en ainakaan näe täällä yhtään virusta. Tämähän on käytännössä jääkaappi, ja se on parasta terveydelle.

Ottelun jälkeen Lukashenkon joukkue tietysti kätteli koko vastustajien pitkän jonon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja