Valko-Venäjän Lukashenkalta erikoisia sanakäänteitä Ukrainan sodasta: "Osallistumme siihen, mutta emme tapa ketään, emmekä lähetä armeijaamme minnekään"

Valko-Venäjällä on ollut kyseenalainen rooli Ukrainan sodassa sen alkamisesta lähtien.

Valko-Venäjä on toiminut astinlautana Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan, mutta samalla sen on välttänyt osallistumasta sotaan suorasti, uutisoi STT heinäkuussa.

Maan itsevaltainen johtaja Aljeksandr Lukashenka otti asian esille tänään sotilaskokouksessa Valko-Venäjällä, uutisoi CNN.

Uutiskanava pohjaa tietonsa Valko-Venäjän uutistoimisto Beltan nauhoittamaan videoon, jossa Lukashenka sanoo seuraavasti.

– Mitä tulee osallistumiseemme erityiseen sotilasoperaatioon Ukrainassa, osallistumme siihen, mutta emme tapa ketään emmekä lähetä armeijaamme minnekään. Emme riko velvollisuuksiamme.

Lukashenka käyttää Ukrainan sodasta samaa termiä, jota Venäjäkin käyttää eli "erityinen sotilasoperaatio".

CNN:n mukaan tämän jälkeen Lukashenka sanoo videolla, että maa osallistuu sotaan estämällä sen leviämisen Valko-Venäjän puolelle.

– Kuten sanoin, kukaan ei ammu venäläisiä selkään Valko-Venäjältä, Lukashenka lisäsi.

Uutiskanavan mukaan Lukashenka myös korosti sitä, ettei Valko-Venäjä aio ilmoittaa yleistä tai osittaista liikekannallepanoa.

0:39
CNN uutisoi Ukrainan sodan alkamispäivänä 24. helmikuuta Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla näkyneen venäläispanssarivaunuja. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja