Iskikö Ukraina Valko-Venäjälle? Pekka Toveri Twitterissä: Jos tämä olisi Ukrainan isku, se olisi merkittävä

Mikäli isku varmistuu ukrainalaisjoukkojen tekemäksi, kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen Ukrainan isku Valko-Venäjälle.

Pääesikunnan ex-tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri sanoo, että jos isku varmistuu, se on merkittävä useasta syystä.

– Se osoittaisi Ukrainan kykyä ja vaikuttaisi Venäjän kykyyn käyttää ilmavoimiaan Ukrainaa vastaan. Voimaa pitäisi vetää kauempana oleviin tukikohtiin jolloin maavoimien tukeminen vaikeutuu, Toveri kirjoittaa Twitterissä.

– Mielenkiintoista nähdä, oliko Ukrainan isku ja mikä on Venäjän reaktio. Vaaditaanko kostoa ja Valko-Venäjää mukaan sotaan, vai kuitataanko taas "vahinkona", Toveri jatkaa.

Toverin mukaan isku vaikeuttaisi entisestään Valko-Venäjän asemaa, koska Venäjä painostaisi maata osallistumaan entistä aktiivisemmin sotaan, vaikka hyökkäys tehtiinkin Venäjälle luovutettuun tukikohtaan,

–  Tosin tämä tukikohta on niin lähellä rajaa, että sinne pystyy iskemään Himarsillakin helposti. Mutta veisi Venäjältä yhden tähän asti turvallisen tukialueen, mistä on ollut helppo iskeä Ukrainaan.

 Juttua korjattu 11.8.2022 kello 13.00: Jutussa aiemmin ollut kuva oli Venäjän Krimin sotilaskentällä 9.8. tapahtuneista räjähdyksistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja