Lukashenka Putinille Venäjältä lähtevistä: "Anna heidän paeta" – vaikka koko Eurooppa kuohuu sodasta, Putin halusi puhua kollegalleen lannoitteista

Kuinka aitoa on Putinin ja Lukashenkan ystävyys? Ulkomaantoimittaja kertoo, miksi Lukashenka hamuaa Putinin tiukkaan syleilyyn 11:42
Kuinka aitoa Putinin ja Lukashenkan ystävyys todella on?

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka uskoo, että ulkomaille lähteneet venäläiset pyytävät vielä päästä takaisin, uutisoi Venäjän valtion uutistoimisto Interfax.

Lukashenka tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tänään Venäjän Sotshissa. Presidentit halasivat toisiaan lämpimästi.  Rossija 24-televisiokanavalla näytettiin kuvamateriaalia tapaamisesta. Putin puhuu videolla Valko-Venäjän diktaattorille taloudellisista ongelmista, muun muassa siitä, miten valkovenäläistä lannoitetta on nykyään vaikea saada maailmanmarkkinoille.

– Se on hyvin outoa, koska maailmalla, etenkin kehittyvissä maissa, tarvitaan tätä tuotetta kipeästi, Putin sanoo.

– Lannoiteko? No kuulkaa, kyllä sitä ostetaan! Eikö ostetakin? On tietysti vaikeampaa, koska meitä estetään "siellä". Mutta löydämme kyllä keinot myydä lannoitetta, Lukashenka vastaa.

"Kyllä he tulevat takaisin"

Valko-Venäjän presidentti myös väittää tänä aamuna katsoneensa uutisia ja nähneensä, että "koko Euroopassa kuohuu". 

– Erittäin rikkaassa Saksassakin kaikki protestoivat kaduilla. Kyllähän se joskus on pakko huomata? Uskon, että se huomataan, Lukashenka sanoo.

Hän lisää myös, että "meidän kurssimme on oikea" tarkoittaen ilmeisesti Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa. 

– Voitamme tietysti, muuta mahdollisuutta ei ole, Valko-Venäjän diktaattori linjasi Putinille.

Aseet ruosteessa, sotilaat humalassa, komentajaa ammuttu: Putinin liikekannallepanon sakkaus näkyy somevideoilla 1:24

Katso, millaisia videoita somessa leviää kaaoksesta Venäjällä.

Uutistoimisto Interfax kirjoittaa, että Lukashenkan mukaan Putinin on myös annettava halukkaiden poistua Venäjältä vapaasti, koska he eivät joka tapauksessa ole "meikäläisiä".

– Venäjän liikekannallepanoresurssi on kuitenkin 25 miljoonaa, mitä sitten, jos 30 000 tai 50 000 pakenee? Anna heidän paeta.

Brittitoimittaja Alec Luhn on jakanut Twitterissä lyhyen videon Putinin ja Lukashenkan kohtaamisesta ja kääntänyt englanniksi, miten Lukashenka puhuu siitä, että pois haluavien venäläisten on annettava poistua maasta.

Lukashenka sanoi, ettei ole "joukkopaosta" huolissaan, koska vuonna 1920 myöskin useita tuhansia lähti Valko-Venäjältä, mutta suurin osa halusi takaisin.

– Kyllä he (maasta pakenevat venäläiset) tulevat myös takaisin. Pitää vain päättää, mitä heidän kanssaan tehdään sitten, kun he haluavat tulla takaisin, Lukashenka summasi.

Lue myös:

    Uusimmat