Mainos

Valjakkala yritti sellissä itsemurhaa

Pohjois-Ruotsissa pidätetty kolmoismurhaaja Juha Valjakkala yritti hirttäytyä sellissään eilen tehdyn pidätyksen jälkeen. Valjakkala oli tehnyt sänkyvaatteista silmukan ja yritti hirttäytyä sellin sängyntolppaan Piitimen poliisiasemalla.

Itsemurhayritys tapahtui vain tunti sen jälkeen kun Valjakkala oli tuotu Piitimen poliisiasemalle. Vielä saapuessaan poliisiasemalle Valjakkala oli tervehtinyt sankkaa toimittajajoukkoa peukaloaan heilauttaen, kertoi iltapäivälehti Aftonbladet.

Itsemurhayritys paljastui, kun Norra Västerbotten -lehden toimittajaryhmä näki ambulanssin saapuvan poliisiasemalle. Piitimen poliisi vahvisti toimittajille, että Juha Valjakkala tarvitsi lääkärihoitoa. Valjakkala vietiin paikalliseen Älvsdalin sairaalaan, missä häntä tutkittiin useiden tuntien ajan. Muun muassa hänen niskastaan otettiin röntgenkuva. Poliisin mukaan mitään vammoja ei havaittu.

Tiukka poliisivartio

Sairaalakäyntiä valvottiin tarkasti, sillä poliisi epäili Valjakkalan käyttävän tilaisuutta hyväkseen ja yrittävän pakoon. Norrbottens-Kuriren-lehti kertoi, että paikalla oli koko ajan vähintään neljä poliisia. Vähän ennen iltakuutta Valjakkala vietiin Luulajan poliisiasemalle, missä häntä kuulusteltiin alustavasti. Luulajan poliisin mukaan yö sujui rauhallisesti. Ruotsin poliisin mukaan vielä on epäselvää, miten tapauksen hoito sujuu jatkossa.

Valjakkala on pidätetty Ruotsissa epäiltynä autovarkaudesta, mutta päätöstä hänen vangitsemisestaan ei ole tehty. Hänet voidaan myös luovuttaa Suomeen, missä hänet voidaan tuomita myös Ruotsin puolella tehdyistä rikoksista. Sama koskee myös pakomatkalla mukana ollutta Valjakkalan vaimoa. Ruotsin poliisi otti pariskunnan eilen kiinni Piitimen Långträskissä.

Suomi pyytää Valjakkalan palauttamista

Suomi on pyytänyt Ruotsilta Juha Valjakkalan palauttamista. Rikosseuraamusviraston mukaan luovutuspyyntö lähetettiin Ruotsiin aamupäivällä. Pohjoismaiden välisen käytännön mukaisesti palauttaminen on edennyt niin, että Pyhäselän vankila esitti luovutuspyynnön, jonka keskusrikospoliisi sitten toimitti Ruotsin viranomaisille.

Ruotsalaisen uutistoimiston TT:n mukaan Luulajan poliisi ehti tänään jo varoittaa, että jos luovutuspyyntöä ei kuulu pian, niin Valjakkala ja hänen vaimonsa saatetaan joutua vapauttamaan. Heitä epäillään Ruotsissa vain autovarkaudesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.