Valioliigakauden päättämiselle satojen miljoonien hintalappu – pelaajien palkkoihin jopa 30 prosentin leikkaukset?

3:40
Werder Bremenin puolustaja Niklas Moisander kertoi C Moren Urheilusuorassa joukkueen arjesta koronakriisin keskellä.

Englannin Valioliigan loppukausi pelataan todennäköisesti ilman katsojia, jos koronaviruspandemian keskeyttämä jalkapallokausi pääsee jatkumaan. Tyhjät katsomot aiheuttaisivat seuroille valtavia tulonmenetyksiä, mutta vielä kalliimmaksi tulee, jos pelit päättyvät kokonaan.

Valioliiga luki lauantaina taloudelliset madonluvut Englannin ammattilaisjalkapalloilun pelaajayhdistykselle PFA:lle. Britannian yleisradioyhtiön BBC uutisoi Valioliigan kertoneen PFA:lle, että loppukauden jääminen pelaamatta johtaisi satojen miljoonien korvauksiin, kun tv-sopimuksissa sovitut ottelut jäisivät näyttämättä.

Valioliigan mukaan keskeytyneestä kaudesta pitäisi maksaa tv-yhtiöille 762 miljoonaa puntaa, noin 866 miljoonaa euroa.

Jättisumman julkistamisella Valioliiga yrittää vauhdittaa neuvotteluja pelaajien palkkojen alentamisesta. Perjantaina Englannin pääsarja esitti, että sen 20 seuran pelaajat alentaisivat palkkojaan 30 prosentilla. BBC:n mukaan seurat ja pelaajat neuvottelevat palkka-asiasta ensi viikolla.

Pelaajat ovat toivoneet, että mahdollisesti säästyvät palkkasummat menisivät suurelta osin hyväntekeväisyyteen. Perjantaina Valioliiga lupasi 20 miljoonaa puntaa terveydenhuoltojärjestelmä NHS:lle.

– 20 miljoonaa on hyvä summa, mutta se voisi olla isompikin, PFA linjasi nettisivuillaan.

Kaikki ottelut voi näyttää suorina

Valioliiga on ollut keskeytyneenä kolmisen viikkoa, ja pelit jatkuvat vasta, kun pelaaminen on turvallista, ei kuitenkaan vielä toukokuun alussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa mahdollisti ottelujen pelaamisen ilman yleisöä, kun se poisti liigan tv-lähetyksiin vaikuttaneen rajoituksen loppukaudeksi.

Sääntö rajoitti kello 15 alkavien ottelujen suoria tv-lähetyksiä. Säännön tarkoituksena oli turvata yleisömäärät katsomoissa, kun kaikkea ei voi nähdä suorana televisiosta.

Uefa on patistanut kansallisia liigoja pelaamaan kauden loppuun, vaikka pelit venyisivät pitkälle kesään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja