Valioliiga-seura löi lukemat pöytään: koronaviruksella karmivat taloudelliset seuraukset

3:22
Lomautettujen urheilijoiden asema herättää kritiikkiä – selvitimme FC Interin pelaajan kanssa, miksi ammattiurheilijoiden sosiaaliturva on muita heikompi

Jalkapallon Englannin Valioliiga on tällä hetkellä pysähdyksissä maailmalla leviävän koronaviruksen takia. Niin koko sarja kuin mukana olevat seurat ovat nyt valtavien taloudellisten paineiden alla.

Yksi seuroista päätti lyödä faktat tiskiin.

Keskeytyshetkellä sarjataulukossa kymmenentenä ollut Burnley kertoi, kuinka paljon se uhkaa menettää rahaa koronaviruksen takia.

Todennäköinen skenaario on se, että kauden loput pelit pelataan tyhjille katsomoille – mikäli pelejä pystytään vielä jatkamaan.

Burnleyn mukaan se menettää viiden miljoonan punnan (5,7 miljoonaa euroa) edestä ottelutuloja peruutusten myötä.

Sitten tullaan vaihtoehtoon, jossa loppukausi perutaan. Tuolloin hintalappu on melkoinen.

Burnley paljasti, että se menettäisi 45 miljoonan punnan (51,2 milj. €) edestä tv- ja muita tuloja.

– Tässä ei ole kyse pelkästään Burnleystä tai joistain muusta yksittäisestä seurasta. Kyse on koko jalkapallon ekosysteemistä ja kaikista niistä, jotka ovat kytköksissä siihen, Burnleyn puheenjohtaja Mike Garlick sanoi.

Garlickin mukaan Burnley kertoi lukemista, jotta seuran kannattajat, henkilökunta ja omistajat tietävät todellisuuden. Garlick mainitsi myös sen, että isoimmilla seuroilla taloudelliset tappiot voivat olla kaksinkertaiset Burnley'hyn verrattuna.

Valioliiga-seurat uhkaavat joutua ahdinkoon, sillä kauden jatkuminen näyttää tällä hetkellä hyvin epävarmalta. Koronaviruspandemia on jatkanut leviämistään Englannissa, jossa paikalliset viranomaiset ovat kieltäneet joukkotapahtumat kesäkuun alkuun saakka.

Valioliiga on yrittänyt etsiä ratkaisua, jossa se veisi pelit syrjäiseen paikkaan. Tällöin pelit pelattaisiin tyhjille katsomoille ja ne välitettäisiin tv-kameroiden kautta sadoille miljoonille katsojille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja