Englannin maajoukkuepuolustaja valmis luopumaan palkastaan, lähettää tylyn viestin kritisoijille – "Minusta se on omituista"

3:40
Werder Bremenin puolustaja Niklas Moisander kertoi C Moren Urheilusuorassa joukkueen arjesta koronakriisin keskellä.

Englannin Valioliigassa pelaavan Newcastlen riveissä lainalla Tottenhamista pelaava Danny Rose luopuu mielellään palkastaan, mutta antaa ulkopuolisille kommentoijille kritiikkiä. 

Valioliiga on tällä hetkellä tauolla koronaviruspandemian vuoksi. Valioliiga ilmoitti perjantaina, ettei kausi jatku vielä toukokuun alussa, vaan kautta jatketaan vain silloin, kun se on täysin turvallista. 

Samassa yhteydessä Valioliiga ilmoitti pyytäneensä kaikkia liigassa pelaavia pelaajia leikkaamaan palkkojaan. Pelaajia on syytetty hitaasta reagoinnista, mutta ainakin Rose on valmis leikkaamaan palkkaansa. 

– Olemme kaikki halukkaita saamaan jotain aikaan. Voin puhua vain omasta puolestani, mutta minulla ei olisi mitään ongelmia antaa palkastani niille ihmisille, jotka taistelevat etulinjassa tätä vastaan, ja jotka ovat kärsineet viime aikojen tapahtumista, Rose kertoo BBC:n mukaan.

Viimeaikaisen hälyn takia Valioliigan pelaajat ovat joutuneet sanallisten hyökkäysten ja kritiikin kohteeksi, koska heidän ei uskota haluavan auttaa yhteiskuntaa kriisin aikana. Rosen mukaan töitä ratkaisun löytämiseksi on tehty jo pitkään.

– Me tunnemme olevamme selkä seinää vasten. Keskusteluja käytiin ennen kuin kukaan jalkapallon ulkopuolinen edes kommentoi. Olen puhunut puhelimessa Jordan Hendersonin kanssa, ja hän on tehnyt kovasti töitä saadakseen jotain aikaan, Rose sanoo.

Rosella on vielä painava sananen sanottavanaan kriitikoille, jotka ovat lytänneet pelaajien toiminnan.

– Heidän, jotka eivät ole tekemisissä jalkapallon kanssa, ei tarvitse kertoa jalkapalloilijoille, mitä heidän pitäisi tehdä rahoillaan. Minusta se on omituista, Rose ihmettelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja