Näin kesken jäänyt valioliigakausi voitaisiin pelata loppuun – esillä kaksi ehdotusta pelien jatkumisesta

Suomalaista jalkapalloa Euroopan päättävissä elimissä edustava Aki Riihilahti:"Kauden kesken jättäminen olisi mahdoton yhtälö" 7:51
Aki Riihilahti C Moren Urheilusuorassa: "Jalkapallokauden jättäminen kesken olisi mahdoton yhtälö"

Englannin Valioliiga voisi "parhaassa tapauksessa" jatkua ennen kesäkuun puoliväliä, kertoivat lauantaina muun muassa Sky Sports ja Guardian. Sky Sportsin mukaan kausi voisi jatkua 8. kesäkuuta. Guardian taas kertoo valioliigaseurojen pohtineen viikonloppua 13.–14. kesäkuuta.

Seurat keskustelivat kauden jatkamisen erilaisista mahdollisuuksista perjantaisessa videokokouksessaan, mutta ehdotettuja päivämääriä ei heti vuotanut julkisuuteen. Sky Sports kertoi, että pöydällä oli esimerkiksi loppukauden vieminen läpi kesä-elokuussa, jos rajoitukset hellittävät ja kautta on turvallista jatkaa.

Toistaiseksi rajoitukset ovat Britanniassa voimassa 7. toukokuuta asti. Valioliigakauden jatkaminen kesäkuun alkupuoliskolla voisi olla mahdollista, jos seurat ja pelaajat pääsevät jatkamaan harjoittelua pian tuon jälkeen. Harjoituksia kontrolloitaisiin ja turvavälejä käytettäisiin todennäköisesti ainakin alkuun.

Esillä oli myös Ruotsissa ehdotettu käytäntö, jonka mukaan pelaajat vaihtavat varusteensa kotona sekä ennen harjoitusta että sen jälkeen.

Valioliigaa pelattiin viimeksi 13. maaliskuuta. Pelaamatta on 92 ottelua, seuraa kohti yhdeksästä kymmeneen. Liverpool on vankasti kiinni ensimmäisessä mestaruudessaan 30 vuoteen.

Valioliigaseurat keskustelevat kauden mahdollisen jatkamisen aikataulusta seuraavan kerran toukokuun alussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa toivoo, että kansalliset liigat vietäisiin loppuun elokuuhun mennessä. Mestarien liigan loppuottelu on määrä pelata Istanbulissa 29. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat