EM-karsinnoissa kuohahti: Tämä unelmamaali hylättiin – syy vaihtui omituisesti kesken ottelun

Skotlannin McTominayn unelmamaali Espanjaa vastaan hylättiin 2:31
Scott McTominayn komea vapaapotku painui tolpan kautta maaliin, mutta tuomari hylkäsi osuman.

Skotlanti meni jo johtoon Espanjaa vastaan, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin.

Skotlanti olisi tarvinnut Espanjaa vastaan vain yhden pisteen, että se olisi selvittänyt tiensä Saksan EM-lopputurnaukseen. Toisin kuitenkin kävi, vaikka Skotlanti menikin johtoon 60 minuutin kohdalla.

Scott McTominay laukoi komean vapaapotkun sisään toisella jaksolla. Tuomari lähti kuitenkin tarkastamaan osumaa videolta. Pienen tutkimisen jälkeen tuomio oli hylkäys. 

Katso pääkuvan videolta olisiko maali pitänyt hylätä.

– Se käänsi koko pelin. Aluksi Jack Hendry oli sentin paitsiossa. Kun hän astui maalivahtia kohti, tilannetta pyydettiin tarkastelemaan uudelleen. Siinä tulkittiin, että hän häiritsi maalivahtia. En usko, että maalivahti olisi torjunut vapaapotkua millään, Skotlannin päävalmentaja Steve Clark sanoi BBC:n mukaan.

Maalin hylkäysperuste jäi epäselväksi. Tuomarin käsimerkkien perusteella kyseessä oli Skotlannin Jack Hendryn rike maalivahti Unai Simoniin. Näin myös kertoi ruutugrafiikka. Kuitenkin Uefan sivustolla ottelun liveseurannassa kerrotaan, että maali hylättiin paitsiona.

– Ensin tuomari päätti, että tilanteessa oli virhe. Pelin aikana hän muutti mielensä, että kyseessä oli paitsio. En tiedä, miten selvä tilanne oli, mutta se kirvelee. Uskomaton laukaus Scottilta, kukaan ei olisi saanut sitä kiinni, Skotlannin John McGinn pyöritteli.

Skotlantilainen jalkapalloikoni James McFadden oli tuohtuneena ottelun jälkeen.

– Tuomari näyttää virhettä. Ensinnäkään se ei ole virhe. Ja sitten vaikuttaa siltä, että tilanteessa tuomitaan virhe paitsioasemasta. Hendry on paitsioasemassa ja osuu maalivahtiin, joten teknisesti kyse on häirinnästä. Mutta yrittikö maalivahti edes saada palloa? Ei näyttänyt siltä, McFadden äimisteli.

Lue myös:

    Uusimmat