Valioliiga-jätti Tottenham pyörsi puheensa – "Tällaisen kiistanalaisen ja julkisen päätöksen kääntäminen vaatii kypsyyttä ja nöyryyttä"

Jalkapalloseura Tottenham Hotspur pyörsi maanantaina kohutun päätöksensä leikata henkilöstönsä palkkoja 20 prosentilla huhti-toukokuussa.

Lontoolaisseuran puheenjohtaja Daniel Levy suunnitteli maaliskuun lopussa hakevansa Britannian valtiolta lomautustukea, jolla oltaisiin korvattu lomautettujen työntekijöiden palkoista 80 prosenttia, enintään noin 2  850 euroa kuussa.

Päätös johti laajaan kritiikkiin, sillä monien brittien mielestä julkista rahaa ei pidä antaa seuroille, jotka maksavat pelaajilleen huimia palkkoja. Tottenham ei ole leikannut vielä pelaajiensa palkkoja, mutta nyt seura kertoi, ettei se aio hakea tukea valtiolta.

Englannin Valioliigaa johtava Liverpool perui aiemmin aikeensa henkilöstönsä lomauttamisesta ja valtiollisen tuen hakemisesta.

– Olemme päättäneet, että kokopäiväinen, tilapäinen ja lomautettu henkilöstömme saa 100 prosenttia huhti- ja toukokuun palkoistaan. Palkkaleikkaukset koskevat vain hallitusta, Tottenham painotti tiedotteessaan.

Tottenhamin kannattajayhdistys kiitteli omassa tiedotteessaan seurajohdon tekemää päätöstä.

– Tällaisen kiistanalaisen ja julkisen päätöksen kääntäminen vaatii kypsyyttä ja nöyryyttä. Olemme tyytyväisiä, että seuran hallitus on kuunnellut kannattajia ja tehnyt lopulta oikein.

Myös Levyn niskaan on vyörynyt kritiikkiä, kun julkisuuteen levisi tieto, että Levy kuittasi viime kaudella neljän miljoonan punnan palkkansa lisäksi kolmen miljoonan punnan bonuksen seuran uuden stadionin valmistumisesta.

Tottenhamin stadionille on löydetty toki useita uusia käyttötarkoituksia koronaviruskriisin aikana. Stadionilla on esimerkiksi drive-in-periaatteella toimiva testauskeskus, paikallissairaalan avohoitopalveluita sekä vähäosaisille tarkoitettu elintarvikkeiden jakelukeskus.

–  Pahoittelemme aiheuttamaamme huolta näin hankalina aikoina ja toivomme, että kannattajamme ovat ylpeitä seurastaan, kun stadionimme löytää aivan uuden tarkoituksen, Levy sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat