Italian huippuseurat hyväksyvät välttämättömän koronan keskellä – kaikkia päätös ei miellytä: "Tämä tuntuu hullulta"

Italian huippujalkapalloseurat ovat yksimielisesti päättäneet hyväksyä pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan palkkaleikkaukset, jotka joudutaan tekemään koronaviruksen seurauksena.

Jalkapallotoiminta on ollut keskeytettynä Italiassa 9. maaliskuuta lähtien. Koronavirukseen on kuollut maassa yli 16 000 ihmistä.

Pelaajien vuosituloja leikataan kolmanneksella, jos kauden loppu pitää perua kokonaan. Jos kausi pääsee vielä jatkumaan, leikataan palkkoja kuudenneksella. Serie A:n seurat hyväksyivät päätöksen yksimielisesti Juventusta lukuun ottamatta. Torinolaisseura oli jo aiemmin kertonut leikkaavansa pelaajiensa palkkoja.

Seurojen ja pelaajien on vielä tehtävä keskenään henkilökohtaiset sopimukset, joilla pelaajat luopuvat kahden tai neljän kuukauden palkastaan.

Serie A painotti maanantaina, että se haluaa viedä kauden loppuun sitten, kun koronavirustilanne tekee pelaamisesta mahdollisen. Sarjan mukaan tällainen toiminta on välttämätöntä koko Italian jalkapallojärjestelmän turvaamiseksi.

Näkökulmaa ei sulatettu mutinoitta kaikissa leireissä.

– En voi ymmärtää tällaisen käytöksen takana olevaa bisneslogiikkaa. Pelaajat asetetaan huonoon valoon, kun lähes kaikki tahot keskustelevat siitä, miten tästä kriisistä päästään yli, Italian pelaajayhdistyksen johtaja Damiano Tommasi kertoi.

– Minusta tämä tuntuu hullulta, entinen Italian maajoukkueen ja AS Roman pelaaja jatkoi.

Sarjaa johtava Juventus kertoi jo maaliskuussa leikkaavansa pelaajien ja valmentaja Maurizio Sarrin palkkoja maalis-kesäkuun ajalta. Seuran mukaan leikkauksilla olisi 90 miljoonan euron positiivinen vaikutus tilikauteen 2019–20.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja