Portugalin maajoukkueen ex-tähdellä selkeä näkemys VAR:ista: ”Sitä pitää katsoa toiselta kannalta”

Portugalin jalkapallomaajoukkueen entinen tähtipelaaja Deco haluaa muistuttaa puolustajia, että VAR näkee nykyisin pienimmätkin kosketukset.

Videotuomarointijärjestelmä VAR on ottanut heti merkittävää roolia Mestarien liigan jatkopeleissä. Reutersin haastattelussa Deco toivottaa teknologian tervetulleeksi ja olisi toivonut sellaisen olleen käytössä jo hänen peliurallaan.

– Olisin halunnut pelata VAR:in kanssa. Uskon, että se olisi auttanut minua. En ole huolissani päätösten kestosta, Deco sanoi Reutersille.

– Sitä pitää katsoa toiselta kannalta, en haluaisi hävitä mestaruutta maaliin, jota ei olisi pitänyt hyväksyä, se on turhauttavaa.

– Kaikki menevät kotiin ja näkevät tilanteen televisiosta. Tuomarivirheen vuoksi voi menettää mahdollisuuden pelata loppuottelussa tai voittaa mestaruus.

Deco viittaa esimerkkinä Porton ja AS Roman välisen neljännesvälierän ratkaisuun, jossa Roma-puolustaja Alessandro Florenzi veti Porton Fernandoa paidasta tämän tavoitellessa maalin edessä poikkisyöttöä.

Tuomari ei tilannetta nähnyt, mutta VAR kiinnitti siihen huomion.

Video tilanteesta alapuolella. Juttu jatkuu sen jälkeen.


– Pelaajat tulevat tottumaan tilanteeseen ajan kanssa. Porto-hyökkääjä ei todennäköisesti olisi ehtinyt palloon, mutta puolustaja veti häntä paidasta, koska hän ei ollut itse vielä kokenut tuomariston uusia ja ylimääräisiä silmäpareja.

Deco syntyi Brasiliassa, mutta muutti Portugaliin aikaisessa vaiheessa uraansa. Hän esiintyi Portugalin maajoukkueessa 75 kertaa edustaen maata esimerkiksi kahdessa MM-turnauksessa.

– Oli tyhmää antaa vastustajalle tuollainen rangaistuspotku, sillä hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä. Pelaajat toimivat tällä tavalla, koska he luulevat, ettei tuomari voi nähdä, mutta tilanne on muuttunut, 41-vuotias Eurooppa-liigan nykyinen lähettiläs muistutti.

– Ajan myötä pelaajat ovat valveutuneempia siitä, että heitä katsellaan.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Bayern München – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1
Barcelona – Lyon klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat