Valimoyhtiö Componenta hakee yrityssaneerausta

Valimokonserni Componenta hakeutuu yrityssaneeraukseen. Konserni kertoo, että yhtiön liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet arvioitua heikommin eikä se ole onnistunut neuvottelemaan tilanteen vaatimaa lisärahoitusta.

Componenta hakee yrityssaneeraukseen konsernin emoyhtiön sekä tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa. Yhtiön tytäryhtiö Turkissa jatkaa toimintaansa normaalisti.

– Yrityssaneeraus luo emoyhtiölle ja sen Suomen ja Ruotsin tytäryhtiöille mahdollisuuden pääomarakenteen ja liiketoiminnan tervehdyttämiseen ja mahdollistaa saneerausmenettelyn keinoin kannattavan liiketoiminnan jatkamisen, sanoo toimitusjohtaja Harri Suutari tiedotteessa.

Componentan rahoitusjärjestelyt ovat olleet pitkään epävarmat. Maaliskuussa tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers kertoi epäilevänsä Componentan ja sen tytäryhtiöiden kykyä jatkaa toimintaansa.

PWC:n mukaan Componenta oli rikkonut syndikaattilainansa ehtoja ja alaskirjannut huomattavia omaisuuseriä uudelleenjärjestelyiden seurauksena.

Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa. Se työllistää yhteensä noin 4 250 henkeä.

Katso muita talousaiheisia videoitamme:

Suomen talouteen ennustetaan heikkoa kasvua 1:46

Pienituloisten talous kovilla kesäisin 1:53

Stubb: Kukaan ei nauti leikkauksista, mutta talous saatava kuntoon 7:27

Nordea: Suomen talous supistuu edelleen 1:56

Lue myös:

    Uusimmat