Finlaysonin, Vallilan ja Makian emoyhtiö yrityssaneeraukseen

Kuluttajien heikentynyt ostovoima on hidastanut yhtiön kasvua.

Design-alan brändiyhtiö Manna & Co kertoo jättävänsä tänään hakemuksen yrityssaneeraukseen. Emoyhtiö Manna & Co:n lisäksi Helsingin käräjäoikeuteen jätetään myös sen tytäryhtiöiden Finlaysonin, Makian ja Vallilan hakemukset saneerausmenettelyyn.

Yhtiön mukaan sen kasvuinvestointeihin tarkoitettujen lainojen korkojen nousu kuluneen puolentoista vuoden aikana on johtanut siihen, että yhtiön rahoituskustannukset ovat nousseet kestämättömälle tasolle.

Samaan aikaan talouden epävarmuus ja kuluttajien heikentynyt ostovoima ovat hidastaneet Manna & Co:n kasvutavoitteiden täyttymistä.

Manna & Co muodostettiin toukokuussa 2021, kun muun muassa tekstiiliyhtiöt Finlayson, Vallila ja Makia siirtyivät uuden emoyhtiön alaisuuteen.

Toimia jo keväällä

Yritys aloitti viime keväänä liiketoiminnan tervehdyttämisohjelman, jonka tavoitteena on yhtiön kustannusrakenteen keventäminen. Yhtiö on käynyt muutosneuvotteluja eri puolella Suomen organisaatiota.

– Saneerausmenettelyn avulla varmistamme näiden yli 200 vuotta pohjoismaista teollisuushistoriaa kirjoittaneiden brändien tulevaisuuden. Lisäksi olemme käynnistäneet erillisen hankkeen, jossa arvioimme konsernin erillisten liiketoimintojen ja brändien eriyttämistä tai myymistä rahoitus- ja kustannusrakenteen optimoimiseksi, hallituksen puheenjohtaja Risto Voutilainen sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat