Stockmann myy ikonisen Helsingin tavaratalonsa

Koronaepidemia iski tavaratalo Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle 5:07
Koronaepidemia iski tavaratalo Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle

Suunnitelma on osa Stockmannin saneerausohjelmaa.

Stockmannin saneerausohjelmaehdotuksen mukaan yhtiö jatkaa tavarataloliiketoimintaansa ja verkkokauppaansa Suomessa ja Baltiassa. Tavaratalokiinteistöt Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa myydään ja vuokrataan takaisin yhtiön käyttöön.

Kiinteistöomaisuuden realisointihinta käytetään Stockmannin mukaan ensisijaisesti vakuusvelkojen maksamiseen.

Stockmannin yrityssaneerausmenettelyn selvittäjä, asianajaja Jyrki Tähtinen jätti maanantaina yhtiön saneerausohjelmaehdotuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Stockmann kertoo neuvotelleensa uudet, tiloiltaan pienemmät vuokrasopimukset tavarataloille Espoon Tapiolassa, Tampereella, Turussa ja Vantaan Jumbossa sekä toimistotiloille Helsingin Pitäjänmäessä. Helsingin Itäkeskuksen tavaratalon vuokrasopimusneuvotteluja jatketaan.

Saneerausohjelmaehdotuksen mukaan vaateketju Lindexin liiketoiminta jatkuu Stockmann-konsernin omistuksessa.Stockmann ei suunnittele merkittäviä työvoiman vähennyksiä osana saneerausohjelmaa.

– Yhtiön henkilöstötarvetta arvioidaan kuitenkin jatkuvasti osana liiketoimintaa, yhtiö kirjoittaa pörssitiedotteessaan.

"Edellytykset kannattavaan liiketoimintaan olemassa"

Saneerausohjelmalle on suurimpien velkojien, velkojatoimikunnan ja suurimpien osakkeenomistajien kannatus sekä yhtiön hallituksen ja johdon tuki.

– Yhtiön ja selvittäjän näkemyksen mukaan yhtiön liiketoiminta on saneerausohjelmassa kuvatuilla toimenpiteillä tervehdytettävissä ja edellytykset kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen olemassa, Stockmann kirjoittaa pörssitiedotteessaan.

Saneerausohjelmaehdotus oli alun perin tarkoitus jättää jo perjantaina, mutta sille annettiin lisäaikaa viikonlopun yli.

Syvästi velkaantunut ja koronasta pahasti kärsinyt tavarataloyhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen huhtikuussa.

Saneerauksen elokuussa valmistuneessa perusselvityksessä todettiin, että yhtiön talousongelmat juontavat juurensa muun muassa liian aggressiivisesta laajentumisesta sekä myöhästymisestä verkkokaupan kehittämisessä.

Uutista päivitetty 14.12.2020 kello 10.04 lisäämällä tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat