Mainos

Välimiesoikeuden salainen käsittely päättyi – Hjalliksen ja Sanoman miljoonariidan tuomiokin salataan

MTV Uutisten tietojen mukaan kansanedustaja Harry Harkimon omistaman Hjallis Promotionin ja Sanoma-konserniin kuuluvan Sanoma Traden halliriidan käsittely salaisessa välimiesoikeudessa on päättynyt. Välitystuomiota odotetaan loppuvuodesta.

Sanoma vaatii Harkimon yhtiöltä yli viiden miljoonan euron vahingonkorvauksia. Taustalla on osakekauppakiista, joka liittyy Hartwall-areenan (nykyään Hartwall Arena) myyntiin kesällä 2013.

Hjallis Promotion osti 2013 Hartwall-areenan omistajayhtiön Helsinki Hallin pienosakkailta osakkeita. Näiden joukossa oli myös Sanoma.

Myöhemmin Hjallis Promotion myi osakkeet hallin uusien venäläisomistajien eli Rotenbergin perheen ja Gennadi Timtshenkon yhtiölle Arena Eventsille. Kauppa kytkeytyi samoihin aikoihin, kun jääkiekkojoukkue Jokerit julkisti sopimuksen Venäjän KHL-liigan kanssa.

Sanoma: Hjallis Promotion salasi

Sanoma on vaatimuksissaan syyttänyt Hjallis Promotionia epärehellisestä toiminnasta. Se katsoo, että Hjallis Promotion salasi käynnissä olleet neuvottelut venäläisten kanssa eikä kertonut lopulta toteuttamastaan kokonaisjärjestelystä Helsinki Halli Oy:n osakkeilla.

Sanoma-konserni omisti Helsinki Hallin osakkeista noin 18 prosenttia. Harkimon aiemmin antaman lausunnon mukaan osakkeet myytiin edelleen samalla hinnalla kuin ne ostettiin pienosakkailta. Hjallis Harkimo on kiistänyt tehneensä kaupassa mitään väärää.

Sanomalla on asiasta eri näkemys. Sanoman mukaan Sanoma Trade Oy on ryhtynyt osakekauppaan Hjallis Promotionin tietoisesti antamien totuudenvastaisten ja harhaanjohtavien tietojen ja ennakkoedellytysten perusteella.

Sanoman mukaan sitä ei ole kohdeltu myynnissä tasavertaisesti ja sen taloudellinen vahinko on vähintään 5,3 miljoonaa. Tämä runsaat 5,3 miljoonaa on myös Sanoma Traden vahingonkorvausvaatimus Hjallis Promotionia vastaan. 

Välimiesoikeus kuuli useita todistajia

Sanoma käynnisti oikeustoimet Hjallis Promotionia vastaan alkuvuonna 2014. Riitajuttu tuli vireille helmikuussa 2014 turvaamistoimen myötä. Maaliskuussa 2014 Hjallis Promotionin omaisuutta asetettiin hukkaamiskieltoon kolme miljoonaa euroa.

Myöhemmin Porvoon käräjäoikeus määräsi Harkimon omaisuutta takavarikkoon enintään 5,75 miljoonan euron arvosta.

Helsingin käräjäoikeus puolestaan määräsi viime helmikuussa Hjallis Promotionin omaisuutta vakuustakavarikkoon yhteensä 11,5 miljoonan euron arvosta.

Välimiesoikeudessa ollut riita ratkaistaan julkisuudelta piilossa. Lähtökohta on, että myös välitystuomio on salainen. Tuomiota odotetaan loppuvuodesta, todennäköisesti joulukuussa.

MTV Uutisten tietojen mukaan välimiesoikeus on kuullut jutussa toistakymmentä todistajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja