Mainos

Valepoliisit huijasivat vanhuksilta tuhansia euroja – hävittivät naisten rahat "juomiseen ja elämiseen"

Haapajärven joulukuinen valepoliisihuijaus on selviämässä. Asiasta tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Tapaus sattui 5. joulukuuta, kun poliisina puhelimessa esiintynyt mies onnistui huijaamaan haapajärviseltä vanhemmalta naisilta 6 100 euroa. Poliisin mukaan rahat siirrettiin rahansiirtofirman kautta toiselle tilille, josta ne nostettiin saman tien.

Poliisi on tutkinut tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena. Tutkittavana on ollut myös toinen vastaava, samana iltana tapahtunut mutta vain yrityksen asteelle jäänyt teko, jossa poliisiksi esittäytynyt mies oli yrittänyt saada toiselta haapajärviseltä naiselta pankkitunnuksia.

Poliisin mukaan molemmissa tapauksissa tekijät ovat samoja. Kaikki kolme tekijää ovat 1980- ja 1990-luvuilla syntyneitä miehiä, jotka asuvat Etelä- ja Pohjois-Savossa. Yksi tekijöistä on ollut vangittuna ja toinen kiinni otettuna teon takia.

Kolmas mies on edelleen kateissa ja poliisin etsintäkuuluttama. Häntä on tavoiteltu tutkinnan alkuvaiheesta lähtien, koska rahat menivät hänen tilille, mutta häntä ei ole löydetty etsinnöistä huolimatta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tekijöillä runsaasti rikostaustaa

Muut epäillyistä ovat poliisin mukaan selvinneet pitkällisen tutkinnan jälkeen. Ensimmäinen kiinniotto tehtiin vasta yli kuukauden kuluttua teosta. Jokaisella epäillyllä on runsaasti rikostaustaa erityisesti erilaisista petosrikoksista.

Poliisi kertoo kiinni saatujen selvittäneen kuulusteluissa kutakuinkin yhteneväisesti tapahtumien kulun.

– Rikoksella saadut rahat oli ehditty hävittää "juomiseen ja elämiseen", kuten toinen epäillyistä kertoi kuulustelussaan. Tämänhetkisen tutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että teko on suunnitelmallisesti tehty.

Poliisi jatkaa tiedotteen mukaan asian selvittämistä, kunnes viimeinenkin epäillyistä saadaan kiinni ja kuultua asiassa. Sen jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan ja aikanaan käräjille.

Törkeän petoksen yrityksestä on säädetty seuraamukseksi neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.