Mainos

Mäntsäläläismiehen epäillään huiputtaneen kassoja – huijaustapa poliisille uusi

Parikymppisen mäntsäläläisen miehen epäillään huijanneen muun muassa useita kaupan kassoja ja ravintoloita Itä-Suomessa manipuloimalla maksupäätettä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan tekotapa on aina ollut sama: pääepäilty on kassalla pyytänyt pin-koodikyselyn ohittamista ja myyjä on luovuttanut maksupäätteen miehelle. Vasta seuraavana päivänä oli selvinnyt, ettei maksua ole todellisuudessa tapahtunut.

Ostokset tehnyttä miestä epäillään törkeästä petoksesta, petoksesta ja varkaudesta. Kokonaisuudessa epäillään myös kolmea muuta nuorta miestä.

Epäillyt ovat saaneet käsiinsä muun muassa soittimia, työkoneita ja vaatteita. Kauppojen ja ravintoloiden lisäksi on huijattu takseja ja ainakin yhtä hotellia. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet maaliskuussa.

Huijaustapa on poliisille uusi

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan yksittäisiä ostokertoja on kymmeniä. Ne ovat tapahtuneet Varkauden, Kuopion, Iisalmen, Sonkajärven, Kiuruveden, Mikkelin ja Rantasalmen alueella.

Rikoksella aiheutetun vahingon kokonaisarvo on poliisin mukaan noin 28 000 euroa. Osa omaisuudesta on takavarikoitu ja palautettu.

Hämäläinen ei halua kertoa, miten maksupäätettä on tarkalleen onnistuttu manipuloimaan, jottei rikoksen tekotapa leviä. Erillistä laitetta huijaamiseen ei ole kuitenkaan käytetty.

Huijaustapa on Hämäläisen mukaan suhteellisen uusi.

– Tekotapana tämä on sinällään uusi juttu. Tällaista ei ole tullut Itä-Suomessa esille. Olen tietoinen, että tämän kevään aikana vastaavalla tekotavalla on ympäri Suomea tehty juttuja.

Pääepäilty on edelleen vangittuna. Hän on Hämäläisen mukaan ollut yhteistyöhaluinen.

Kolme muuta epäiltyä ovat kotoisin Mäntsälästä, Sonkajärveltä ja Rantasalmelta.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkintaryhmä on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi, ja juttu on siirtynyt syyttäjälle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.