Mainos

Valelääkärin puolustus kiistää syytteet: Pärjäsi työssään hyvin - toimi jopa ylilääkärin sijaisena

4:10

Syyttäjän mukaan Laiho tienasi rikoksillaan noin miljoona euroa kymmenen vuoden aikana.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään valelääkäri Esa Laihon oikeudenkäynti valmisteluistunnolla. Laiho ei itse saapunut paikalle oikeuteen.

Laiho kiistää kaikki rikokset, mukaan lukien törkeän petoksen ja törkeän väärennöksen. 

Laihon oikeusavustajan, oikeustieteen tohtori Kari Uotin käräjäoikeudelle kirjoittaman vastauksen mukaan esimerkiksi petoksen tunnusmerkistö ei täyty, jos erehdyttäjä on hoitanut työnsä moitteettomasti.

”Laiho on toiminut yli kymmenen vuotta lääkärin tehtävissä aiheuttamatta muulle henkilökunnalle epäilyjä osaamisestaan. Laiho on pärjännyt työssään hyvin eikä hän ole aiheuttanut sopimuskumppaneilleen tai työnantajalleen taloudellista vahinkoa. Laihon tai hänen yrityksensä työstä ei myöskään ole reklamoitu, ja jo tällä perusteella mitään vahinkoa ei ole syntynyt, eikä sitä voi enää vaatia.”

Laiholta vaaditaan mittavia korvauksia. Talousrikoshaarassa asianomistajia ovat muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Attendo Oy sekä Kouvolan ja Lahden kaupungit.

Oheisella videolla juttua kommentoi syyttäjä.

1:49

Laihon omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon 800 000 euron edestä. Puolustus kiistää kaikki vahingonkorvausvaatimukset määrältään ja perusteeltaan.

"Vastaajan palveluista tai hänen työstään ei ole reklamoitu sopimuksen kestäessä."

Laiho on myöntänyt Venäjältä hankitun tutkintotodistuksen olevan väärennys. Puolustus vetoaa kuitenkin lain esitöihin, jonka mukaan törkeästä väärennöksestä ei voida tuomita, jos ei ole tehnyt väärennöstä itse.

Puolustuksen mukaan Laiho on kouluttautunut runsaasti sekä Suomessa että ulkomailla, vaikka hänellä ei olekaan varsinaista lääkärin tutkintoa.

"Laiho on ollut pidetty kollega, eikä muu henkilökunta ole joutunut esimerkiksi paikkailemaan hänen työtään. Laiho on muun muassa toiminut Meilahden sairaalan päivystysosaston ylilääkärin sijaisena."

Laihoa syytetään myös muun muassa kahdesta taposta. Henkirikosjutun valmisteluistunto järjestetään iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.