Vakuutusyhtiö: Sähköautoilijan suurin pelko käy toteen vain harvoin

Vakuutusyhtiön kyselyn mukaan sähköautoilla ajavien sekä hankintaa harkitsevien isoin pelko liittyy virran loppumiseen kesken kaiken.

Nykyisten ja potentiaalisten sähköautoilijoiden ylivoimaisesti suurin huolenaihe liikenteessä oli akun loppuminen kesken ajon. Asia käy ilmi vakuutusyhtiö Ifin teettämästä asiakaskyselystä.

Ifin pohjoismaisten tilastojen mukaan sähköautoja ja hybridejä hinataan useammin kuin bensiinillä käyviä autoja, mutta ero ei ole merkittävä. Myöskään akun loppuminen ei ole erityisen yleinen hinauksen syy, vaikka se sähköautoilijoita voi hirvittääkin.

– Huoli on ymmärrettävä, mutta sähköautojen hinaaminen esimerkiksi rengasrikkojen vuoksi on yleisempää kuin akun loppumisen vuoksi, Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä kertoo tiedotteessa.

Ifin tilastot kertovat, että sähköautoja ja hybridejä hinataan yhtä usein. Tämä kertoo Färkkilän mukaan lähinnä siitä, että uudemmissa autoissa on enemmän uutta teknologiaa, joka on alttiimpaa vikaantumiselle.

Vakuutusyhtiö kertoi viime vuonna Norjasta kerättyyn dataan perustuen, että sähköautoja hinataan noin 20 prosenttia todennäköisemmin kuin bensiiniautoja. Kaikkein useimmin hinataan dieselautoja. Ifin Norjassa vakuuttamista bensiini- ja hybridiautoista keskimäärin neljä sadasta on tarvinnut hinausta jäätyään tien päälle. 

Hinausautojen kuljettajat tekevät työtään kelissä kuin kelissä 0:54
KATSO MYÖS: Hinausautojen kuljettajat ovat arjen sankareita, jotka tekevät työnsä kelissä kuin kelissä.

Lähde: If

Lue myös:

    Uusimmat