Väkivaltaisuudet raastavat Ruotsia – levottomuuksien avaintekijä on entinen jääkiekkolupaus: "Hän olisi päässyt pitkälle"

Erilaiset räjähdykset ja ampuvälikohtaukset ovat ravistaneet Tukholmaa vuoden 2023 alussa. Väkivaltaisuusaallon juuressa vaikuttaisi olevan entinen lupaava jääkiekkoilija. 

Vuosi on vaihtunut länsinaapurissa levottomissa tunnelmissa. Paikallisviranomaiset ovat tunnistaneet kiihtyvien väkivaltaisuuksien yhdeksi avaintekijäksi Mikael Tenezosin

Tenezosin, 24, ja Rawa Majidin, 36, välinen valtataistelu vaikuttaa olevan useiden levottomuuksien juurisyynä. Konflikti on saanut poliisin mukaan aikanaan alkunsa Sundsvallin alueen huumemarkkinasta. 

Lempinimellä "Kreikkalainen" tunnettu Tenezos on ollut viime vuosina osana useissa konflikteissa, jotka Ruotsin poliisi yhdistää kuolemiin johtaneisiin ampumisiin. 

Tällä hetkellä hän on kuitenkin ulkomailla. 

Aiemmin törkeistä ampuma-ase- ja huumausainerikoksista tuomittu Tenezos oli lupaava jääkiekkoilija. Hän pelasi Tukholmassa Sånga IS:ssä, Huddinge IK:ssa ja Nacka HK:ssa. 

– Hän oli todella hyvä. Uskon, että hän olisi päässyt pitkälle, jos olisi jatkanut, entinen joukkuetoveri kertoo Expressenille

Entinen juniorivuosien valmentaja muistaa pelaajan, joka seurasi harjoituksia tarkasti ja käyttäytyi hyvin. Nyt hän on järkyttynyt, kun sama henkilö on kytköksissä väkivalta-aaltoon.

– Se on uskomatonta, ex-valmentaja sanoi.

Kun aikanaan Tenezosin arvosanat eivät riittäneet jääkiekkoon keskittyvään eliittilukioon, muutti hän Kramforsiin yrittämään toista reittiä ammattilaisuuteen. Asiat alkoivat kuitenkin mennä heikompaan suuntaan. Huono koulumenestys päätti Tenezosin ajan Kramforsissa. 

Hän pelasi vielä muutaman ottelun Tukholmassa, mutta tuomittiin pian ensimmäisen kerran rikoksesta. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja