Expressen: Jengiläiskaveri todisti ruotsalaisräppäri Einárin murhaa – hänestä jengien pitäisi antaa sotia: "Antakaa ihmisten ampua toisiaan"

Ruotsalaisräppäri Einárin surma järkyttää myös Suomessa – Paleface: Yhteiskunnan eriarvoistumisen merkit ovat täälläkin näkyvissä 7:27
Katso myös: Ruotsalaisräppäri Einárin surma järkyttää myös Suomessa – Paleface: Yhteiskunnan eriarvoistumisen merkit ovat täälläkin näkyvissä.

– Antakaa meidän syödä toisemme elävältä, kunnes olemme valmiit, ruotsalainen räppäri ja rikollisryhmä Dödspatrullenin (suomeksi Kuolemanpartio) jäsen Mehdi "Dumle" Sachit sanoo ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa Ruotsia riepottelevasta jengiväkivallasta.

Sachit kertoo haastattelussa olleensa Ruotsissa murhatun räppäri Einárin ystävä ja paikalla, kun naamioituneet hyökkääjät ampuivat tämän kuoliaaksi.

– Olimme polkupyörävarastossa ja olimme polttaneen jointin [kannabissavukkeen], ja tulimme kolmestaan ulos. He ampuivat meitä kohti ja me juoksimme, hän kuvailee.

Hän kertoo kaikkien lähteneen juoksemaan eri suuntiin. Einár juoksi pihalle ja toinen ampujista ajoi häntä takaa. Kuolettavat laukaukset ammuttiin vain noin puolentoista metrin päässä Einárista. Naapurit todistivat tapahtumaa ikkunoista ja parvekkeilta.

– Einár oli kuin veli minulle. Me teimme musiikkia yhdessä ja meidän piti julkaista kappaleita. Seuraava videoni on kunnianosoitus hänelle. Se tulee paljastamaan kuka oli tämän takana, Sachit sanoo.

Pitää kuolemanvaaraa osana elämäntapaa

Haastattelussa Sachit kertoo Dödspatrullenin- ja Shottaz-jengien välisestä vihanpidosta, jonka epäillään kytkeytyvän myös Einárin kuolemaan.

Einárin murha on Expressenin mukaan osa jengiväkivallan ketjua, ja Sachitin mukaan osa sitä elämäntapaa, jota jengeissä eletään. Hän itse käyttää säännönmukaisesti luotiliivejä. Miehestä mikään ei voi estää väkivallan jatkumista, vaan jengit tulevat hänen mukaansa jatkamaan totuttua reittiä: ratkaisemaan erimielisyydet väkivallalla.

– Antakaa ihmisten ampua toisiaan. Älkää häiritkö heitä, Sachit totesi.

Hänestä väkivalta kohdistuu ihmisiin, jotka ovat mukana jengielämässä, ei tavallista elämää eläviin ruotsalaisiin.

– He [väkivallan uhrit] ovat ihmisiä jotka ovat itse luoneet ongelmat ja aiheuttaneet harmit. Antakaa meidän syödä toisemme, kunnes olemme valmiit. Se on paras tapa, hän toteaa.

Siviiliuhreja, kuten haavoittuneita poliiseja, sivullisia ja lapsia, hän pitää tragedioina. Syyksi väkivallan lopettamiselle ne eivät vaikuta riittävän.

Jengirikollisuus, joka kytkeytyy huumekauppaan ja väkivallan käynnistämään koston kierteeseen on eräs Ruotsin suurimmista poliittisista keskustelunaiheista.


Lue myös:

    Uusimmat