Väkivaltaa, solvaamista ja tappouhkaus puukolla – 6-vuotiaiden käytös järkyttää päiväkodissa Helsingissä

Rankkaa solvaamista, lyömistä, potkimista ja tappouhkaus: kuusivuotiaiden lasten käytös on aiheuttanut ongelmia helsinkiläisessä päiväkodissa. Kaupunki selvittää ongelmia.

Katso videolta, millä tavoin pienet lapset kiusaavat toisiaan!

Helsinkiläisessä Laakavuoren päiväkodissa on vanhempien julkaiseman blogikirjoituksen mukaan esiintynyt väkivaltaa ja rajua kiusaamista.

– Lapset ulkoilivat yhdessä iltapäivällä ja kiusaajajoukon pomo oli hyvässä vauhdissa pihalla. Hän löi nyrkillä (kyseessä roteva ja pitkä poika) edessään olevaa tyttöä vatsaan, kirjoitus kuvailee.

Ongelmat ovat ilmenneet Helsingin Mellunmäessä sijaitsevan Laakavuoren päiväkodin esiopetusryhmässä.

"Lapsia jätetty ilman ruokaa"

Suurimpana ongelmana nimimerkillä "Vanhemmat" julkaistussa blogikirjoituksessa pidetään päiväkodin henkilökunnan toimintaa.

– On todella surullista katsottavaa, kun "ammattilaiset" kääntävät katseensa, kun kuusivuotiaat käyvät toistensa päälle ja huutelevat kirosanoja niin, että koko Mellunmäki raikaa, kirjoituksessa sanotaan.

Henkilökunta on tekstin mukaan ollut välinpitämätöntä ja ammattitaidotonta.

Lapsia on jätetty ilman ruokaa, eikä häiriökäytökseen ole tekstin perusteella puututtu riittävän voimakkaasti.

6-vuotias uhkasi tappaa opettajan puukolla

Eräässä tapauksessa kaksi lasta oli löytänyt pihalta puukon. Toinen heistä uhkasi tekstin mukaan puukko kädessä tappaa opettajan.

Kirjoituksen mukaan asia lakaistiin maton alle.

– Koen, että Laakavuoren ongelmia ei oteta tarpeeksi vakavasti. Niihin kuitenkin on nyt pakko puuttua ja ruveta selvittämään tilannetta, ennen kuin jotain peruuttamatonta tapahtuu ja viaton lapsi kärsii aikuisten välinpitämättömyydestä, kirjoituksessa sanotaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kiusaajina muutama lapsi

Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen aluepäällikön Irma Sihvosen mukaan Laakavuoren ongelmiin on pyritty puuttumaan jo viime vuonna.

– Olemme käsitelleet asiaa jo viime syksystä lähtien, Sihvonen kertoo.

Päiväkodissa on Sihvosen mukaan 32 esiopetusikäistä lasta. Blogikirjoitus antaa ymmärtää, että kiusaamisen takana on 3–4 lasta.

Sihvonen kertoo, että Laakavuoren esikoululaisten vanhempia on tavattu aiheen tiimoilta kahdesti. Seuraava tapaaminen on tämän viikon torstaina.

– Vanhemmat ovat antaneet palautetta muun muassa siitä, että ryhmän toiminta on levotonta. Päiväkoti on lähtenyt miettimään pedagogisia ja esiopetuksellisia toimenpiteitä, Sihvonen toteaa.

Ryhmäkokoja pienennetty

Esiopetuksen ryhmiä on jaettu pienempiin toiminnallisiin ryhmiin päivittäin, ja maanantaina esiopetusryhmissä aloitti uusi lisätyöntekijä.

Sihvosen mukaan levottomuusongelmat ovat tässä mittakaavassa harvinaisia.

– Nämä ovat sellaisia asioita, joita mietitään päiväkodissa – miten jokainen lapsi saisi hyvän esiopetusvuoden, voisi iloita oppimisesta ja tulla päiväkotiin aamulla turvallisin mielin, Sihvonen lausuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja