Mainos

"Väkivaltaa harjoitettiin sekopäisinä" – Särkänniemen joukkotappelun pääpukarille vankeustuomio

Särkänniemen syyskuisen joukkotappelun päätekijä syyllistyi Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan muun muassa tapon yritykseen nuorena henkilönä. Oikeus tuomitsi 17-vuotiaan nuorukaisen kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Oikeuden mukaan 17-vuotias syyllistyi lisäksi nuorena henkilönä muun muassa kahteen pahoinpitelyyn, kahteen törkeään pahoinpitelyyn, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Viisi muuta nuorta tuomittiin sakkorangaistuksiin. Kolme heistä syyllistyi oikeuden mukaan yhteen tai useampaan pahoinpitelyyn. Yksi tuomittiin rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta, yksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Suurimmat sakot sai 18-vuotias nainen, joka käräjäoikeuden mukaan syyllistyi kolmeen pahoinpitelyyn. Oikeus tuomitsi hänet 90 päiväsakkoon, mikä hänen tapauksessaan on 540 euroa.

Päätekijä puukotti myös isäänsä

Tapahtumat alkoivat joukkotappelua edeltäneenä päivänä. Tuolloin 17-vuotias iski puukolla toista nuorta selkään tamperelaisen ravintolan pihalla. Nuoret kohtasivat uudelleen Särkänniemen pysäköintialueella, ja tällä kertaa 17-vuotias iski vastustajaansa puukolla useita kertoja ylävartaloon.

Lisäksi 17-vuotias puukotti isäänsä, joka oli tullut tappelupaikalle. Isän tarkoituksena oli hakea poika takaisin lastenkotiin, josta tämä oli karannut. Isä kertoi oikeudessa, että hän oli useita kertoja aiemminkin ottanut poikansa kiinni tämän karattua lastenkodista.

Syyttäjä vaati 17-vuotiaalle vähintään viiden vuoden vankeutta. Syyttäjä katsoi, että toisen nuoren puukotus täytti murhan yrityksen tunnusmerkit.

Poliisi on aiemmin kertonut, että tappeluun osallistui kaksi joukkoa, jotka kohtasivat ennalta sovitusti Särkänniemen pysäköintialueella. Nyrkkien ja puukon lisäksi tappelussa käytettiin ainakin sähkölamautinta. 

Poliisin mukaan väkivaltaa harjoitettiin "järjettömästi ja sekopäisinä". Poliisi kertoo, että yhteenotto kesti noin puoli tuntia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.