Mainos

Väkivalta leimahti Kairossa - useita kuollut

Levottomuudet Egyptissä ovat kiihtyneet jälleen tänään. Kairon keskustassa sijaitsevalta Tahririn aukiolta on kuultu tulituksen ääniä ja aukiolle johtavalla sillalla on ammuskeltu.

Tilapäisellä klinikalla työskentelevän lääkärin mukaan ainakin kymmenen ihmistä on kuollut väkivaltaisiksi yltyneissä mielenosoituksissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Klinikka on tehty moskeijaan, joka sijaitsee lähellä mielenosoitusten keskipisteeksi noussutta Tahrir-aukiota.

Lisäksi tänään on saanut surmansa ainakin yksi ulkomaalainen, joka terveysviranomaisten ja silminnäkijöiden mukaan pahoinpideltiin kuoliaaksi aukiolla. Uhrin nimeä tai kansallisuutta ei ole toistaiseksi kerrottu.

Egyptin presidentti Hosni Mubarakin kannattajat tunkeutuivat päivällä sotilasketjun läpi aukiolle ja ottivat yhteen presidentin vastustajien kanssa. Armeija yritti myöhemmin rauhoitella tilannetta estämällä Mubarakin tukijoiden pääsyn aukiolle tankkien avulla.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun maan armeija puuttunut mielenosoituksiin. Aiemmin sotilaat ovat tyytyneet katselemaan tapahtumia sivusta.

Ostosmarketti sytytettiin palamaan

Silminnäkijöiden mukaan Kairon esikaupunkialueella sijaitseva automarketti on sytytetty palamaan iltapäivällä. Ostoksilla olevat ihmiset joutuivat rikkomaan kaupparakennuksen ikkunoita, jotta he pääsivät pakenemaan liekkejä.

Lisäksi presidentti Hosni Mubarakin kannattajat ovat tunkeutuneet Kairossa hotelleihin, kun he ovat jahdanneet ulkomaalaisia toimittajia. Asiasta televisiokanava Al-Arabija.

Eilen kerrottiin, että myös joidenkin suomalaistoimittajien kimppuun on käyty ja muutamia oli pidätetty.

Yhä rajummiksi yltyvät mielenosoitukset jatkuvat nyt jo kymmenettä päivää. Viime yön mellakoissa Tahrir-aukiolla kuoli ainakin kuusi ihmistä ja yli 800 loukkaantui.

Kaikkiaan yli 300 ihmistä on saanut surmansa ja lähes 4 000 loukkaantunut mielenosoitusten aikana.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.